Datum: zaterdag 31 oktober 2020, 13:37 - Auteur: Redactie

TVC Breda-coach: “Uitkijken dat clubs niet omvallen”

Voetbalinbreda.nl bespreekt in deze voetballoze periode met alle ‘Bredase’ ploegen de campagne tot dusver. Voor zondag vijfdeklasser TVC Breda was het begin van het seizoen uitstekend. De coronacrisis zette bij alle clubs een voorlopige streep door de competities, dus ook voor de club uit Tuinzigt.

In de voorbereiding werd al duidelijk dat TVC Breda een kanshebber zou zijn in 5A voor de prijzen. In het bekertoernooi werd onder meer zondag vierdeklasser SAB vernederd op sportpark Ruitersbos en toen 5A eenmaal begon gingen de Viola’s ook los. Vier gespeeld, twaalf punten en een exorbitant doelsaldo van 24 voor en slechts één tegen. De koppositie is een feit met vijf punten meer dan nummer twee Neerlandia ’31. Hoe kijkt één van de drie trainers, Johan Rijndorp, terug en vooruit?

“Na een wisselvallig seizoen vorig jaar waarin we de basis hebben gelegd voor dit seizoen, met nog meer jeugdspelers, zijn we sterk begonnen. In de bekerpoule hebben we goede wedstrijden gespeeld tegen twee vierdeklassers en een derdeklasser en deze lijn door getrokken in de competitie met twaalf uit vier. En nu met Corona is het afwachten wanneer we weer mogen voetballen en hoe we er dan uitkomen. We zaten wel in een goede fase, dan is het fijn als je zolang mogelijk kan door voetballen.”

“Veel van onze spelers houden hun conditie individueel op peil. Dat hebben we ze meegegeven, omdat je niet weet wanneer we weer op het veld staan en of je dan zondags al gelijk aan de bak moet, maar ik denk het wel. Belangrijk is dat er vanuit de Gemeente of Overheid gekeken wordt bij amateurclubs dat ze niet gaan omvallen, want Corona brengt niet alleen een sportieve crisis, maar zeker ook een financiële crisis met zich mee die veel clubs niet langdurig kunnen opvangen. Hopelijk staan we heel snel weer op het veld en kunnen we er nog een mooi seizoen van maken.”