Datum: zondag 20 november 2022, 16:38 - Auteur: Redactie

TVC Breda dompelt WDS ’19 in rouw in stadsderby

In 4C heeft promovendus TVC Breda het stadsgevecht met WDS ’19 gewonnen. Alle vier goals vielen pas in de vermakelijke tweede helft op sportpark Kwakkelhut.

WDS startte het seizoen solide, bleef ongeslagen en hield het achterin goed dicht. Deze maand loopt het echter stroever. Het eerste kwartier startte de oudste amateurclub van Breda dan ook erg zwak aan de wedstrijd. TVC  Breda zette continu druk op het middenveld van WDS, waardoor het keer op keer in balbezit kwamen. De absolute uitblinker van de thuisclub in het veroveren van ballen was. niet voor het eerst, Abdou Haalide. Hij in combinatie met Romano Rijndorp was niet te vatten voor WDS.

Na een moeizaam eerste kwartier werd de wedstrijd meer gelijkopgaand. WDS gaf eigenlijk alleen ruimte weg voor afstandsschoten en daar stond tegenover een grote kans van Bart van Eekelen. Druk op de bal leverde balbezit op, hij passeerde ook Tim Eggly alsof hij er niet stond, maar thuiskeeper Jay Regter keerde zijn inzet met de voeten. Na een halfuur spelen was er eerst een schot kans van Bayram Avci en een minuut later van Danisho Siner, maar meer wapenfeiten waren er niet.

WDS begon nog wel sterk aan de tweede helft met ook nog een bal die van de lijn gered werd. Waar het eigenlijk een heel klein beetje wachten was op een goal van de uitploeg, was het TVC Breda dat op 1-0 kwam. Topscorer Jeroen Ooms passeerde Quinten van Zalen en legde de bal, met zijn zwakkere linkerbeen, panklaar neer in het vijfmetergebied: 1-0 door Jeremy Sips (foto). Amper vier minuten later was daar de volgende tik voor het bezoek uit de Haagse Beemden. In de eerste fase werd buitenspel weggewuifd door de scheidsrechter en uit de kans die daaruit voortkwam werd de 2-0 gemaakt. Wederom middenvelder Sips met de goal.

Vanaf dat moment was het eigenlijk alleen TVC Breda dat in balbezit de juiste keuzes maakte. WDS kon niet, TVC Breda hoefde niet meer. Toch kregen de Viola’s nog meerdere kansen vanuit de omschakeling en WDS was onmachtig. Een minuut voor tijd was daar de 3-0. Van Zalen werd gepasseerd, de rugdekking was niet waar het moest zijn en Van Zalen zag maar een oplossing; de tegenstander bij de arm pakken: strafschop en de 3-0 voor Jeroen Ooms. WDS-goalie Nick Verhagen zat er nog wel aan, maar de bal was te hard ingeschoten. Voor de statistieken maakte Andries Tolenaars nog de 3-1 uit een rebound, maar de terechte overwinning was daar voor de equipe uit Tuinzigt.

“Met alle respect voor alle tegenstanders die we al gehad hebben, maar dit TVC Breda is de eerste ploeg waarbij we echt het gevoel hebben dat er niks te halen was voor ons. Deze ploeg is heel goed op elkaar ingespeeld en speelde heel volwassen. We hebben de eerste helft een fase gehad dat we gelijkwaardig waren en begin tweede helft was wel aardig van onze kant, maar verder een volledig terechte overwinning voor een sterk TVC Breda”, vertelde WDS-trainer Martijn van Wanrooy na afloop aan Voetbalinbreda.nl.

Eén van de winnende coaches van TVC Breda, Johan Rijndorp, kwam ook aan het woord. “We hebben de hele wedstrijd gedomineerd, na de zeperd van vorige week is het extra knap dat deze jonge ploeg dit dan op de mat kan leggen. Terechte overwinning,  we waren de betere ploeg.”

TVC Breda – WDS ’19 3-1 (0-0)
1-0 en 2-0 Jeremy Sips, 3-0 Jeroen Ooms, 3-1 Andries Tolenaars.