Datum: zondag 23 december 2018, 16:44 - Auteur: Redactie

TVC Breda wint niet ondanks hattrick Van Venrooy

Duur puntenverlies zondag voor TVC Breda in 5B. Tegen Molenschot stond het inhaal duel een tijd op 3-1, maar uiteindelijk moest de topscorer uit Tuinzigt nog een punt redden tegen tien dorpelingen.

Sportpark Kwakkelhut was regenachtig, winderig en frisjes, maar de 22 hoofdrolspelers boden het plukje publiek warmte. Met name spits Willino van Venrooy, die drie goals maakte. Zijn tweede van de middag was een wereldgoal: zo’n 40 meter van het vijandelijke doel over de keeper. Zajko Skobalj had toen al de 2-0 gemaakt en de gasten deden ook iets terug.

Maar bij een 3-1-voorsprong zakten de Viola’s door de ondergrens. Het bezoek van de Bredase coach Lorenze Boudewijns hield huis: 3-3. Toen zijn club met een man minder kwam te staan door een rode kaart, was het wachten op de thuiszege. Echter was het Molenschot dat scoorde: 3-4. Uiteindelijk redde Van Venrooy een punt voor de Bredase laagvliegers.

TVC Breda staat namelijk met elf punten uit elf duels op de negende plek en kan zelfs verder weg zakken, als de concurrenten Advendo en Neerlandia ’31 hun inhaalwedstrijden winnen. “Ik heb gemengde gevoelens. We hebben twee punten verloren, maar ben toch trots op mijn spelers. De stand op de ranglijst stelt me teleur, maar ons doel blijft promotie. Er komen straks ook weer spelers uit onze ziekenboeg”, aldus coach Twan van Fessem (foto) na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

TVC Breda – Molenschot 4-4 (2-1)
1-0 Willino van Venrooy, 2-0 Zajko Skobalj, 2-1 Teun Oomen, 3-1 Willino van Venrooy, 3-2 Nick van Oosterwijck, 3-3 Aron Hanegraaf, 3-4 Cas Roelen, 4-4 Willino van Venrooy.