Datum: zondag 10 maart 2019, 17:07 - Auteur: Redactie

TVC Breda haalt flink uit tegen hekkensluiter De Schutters

Lachende gezichten zondagmiddag bij TVC Breda. De Bredase laagvlieger deed eindelijk weer eens van zich spreken in 5B: De Schutters moer er aan geloven.

Op sportpark Kwakkelhut ging het van meet af aan los. De openingsgoal viel snel: voormalig banneling Bennie Haneveer haalde de achterlijn en gaf voor op Willino van Venrooy en hij kopte binnen. De eerste helft was verder heel slecht en daarom kwamen de gasten toen ook al op gelijke hoogte. Ook door het weer was het allemaal eigenlijk niet te doen, maar de tweede helft was het weer beter en konden de Viola’s ook gewoon een beetje gaan voetballen. Dat resulteerde in een steekbal van Jeroen Ooms op Haneveer en die legde keurig breed breed bij tweede paal, waar Van Venrooy binnen kon lopen: 2-1. De 3-1: weer een diepe bal op uitblinker Haneveer die a la Luis Suarez de bal binnen kon rommelen.

De 4-1 viel na een steekbal van Ankie Janiak op Haneveer en die liep 1 op 1, maar knalde in eerste instantie tegen de keeper, maar kreeg hem toch weer terug en schoot hem binnen. De slechtste club van de ranglijst maakte er nog 4-2 van, maar erna werd het 5-2 na een aanval over meerdere schijven en uiteindelijk kon Lowieke van Vugt hem van binnen de vijf meter binnen knallen.  Ooms kwam even later naar binnen en schoot van de rand 16 in de verre hoek. Ook de 7-2 was weer een aanval over veel schijven en topschutter Van Venrooy kom simpelbinnen tikken.

De ploeg van vertrekkend coach Twan van Fessem lijkt net op tijd in vorm voor volgend weekend, als titelkandidaat DVVC op bezoek komt in Tuinzigt.

TVC Breda – De Schutters 7-2 (1-1)
1-0 Willino van Venrooy, 1-1 De Schutters, 2-1 Willino van Venrooy, 3-1 en 4-1 Bennie Haneveer, 4-2 De Schutters, 5-2 Lowieke van Vugt, 6-2 Jeroen Ooms, 7-2 Willino van Venrooy.