Datum: zondag 19 november 2023, 17:00 - Auteur: Redactie

TVC Breda haalt flink uit tegen Rotterdamse hekkensluiter

FCB-HWD had tot zondag nul punten in 4B en dat bleef zo. TVC Breda was namelijk veel te sterk voor de gedoodverfde degradant.

Op sportpark Kwakkelhut hadden de Zuid-Hollanders niets te verliezen, dus toen zij bij een 2-0-achterstand een goal scoorden was hun middag eigenlijk al geslaagd. Uiteraard baalden zij van de in totaal zes tegengoals die het zoveelste harde verlies zou betekenen. De openingsgoal van Fabian Houke werd overigens opgevolgd door de 2-0 van Wimano Holzken (foto). En die jongen is 15 (!) jaar. Een nieuw talent dus in Tuinzigt, die in de voetsporten trad van de al een tijd gestopte Johan Holzken, zijn vader.

Na rust scoorden Bryan Veth, Tony Damen (2) en Tijmen Ooms nog namens de ploeg van trainer Kevin Faas. “We speelden tegen de minste ploeg uit de competitie. Helaas ga je zelf mee in het niveau en hebben we niet goed gespeeld, maar we hebben gedaan wat we moesten doen en dat is winnen. We zijn daarnaast blij voor onze jongeling Wimano Holzken, die eindelijk zijn eerste goal maakte voor TVC Breda”, aldus captain Leroy van Berkom na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

TVC Breda – FCB-HWD 6-1 (2-1)
1-0 Fabian Houke, 2-0 Wimano Holzken, 2-1 FCB-HWD, 3-1 Bryan Veth, 4-1 en 5-1 Tony Damen, 6-1 Tijmen Ooms.