Datum: zondag 26 september 2021, 17:55 - Auteur: Redactie

TVC Breda haalt hard uit met vijftien-jarige debutant

Na de prima bekercampagne blijft TVC Breda on fire. Ook in de eerste wedstrijd van de competitie werd er gewonnen: en hoe. SSW was het slachtoffer zondag.

Vorig seizoen toonde de jonge ploeg van TVC Breda al aan hongerig te zijn naar prijzen en dus een hoger niveau, maar steeds gooide Corona roet in het eten. Nu is het gewoon weer ouderwets genieten van de club uit Tuinzigt. SSW kreeg in Dordrecht een voetbalshow qua goals te verwerken. De Bredase storm kwam op gang dankzij Mick van den Broek, die met zijn goal het bal opende.

Jeremy Sips schudde een dubbelslag uit zijn mouw, waarna Jeroen Ooms de ruststand op 0-4 bepaalde. Ooms maakte er na de thee 0-5 van, waarna invaller Romano Rijndorp de 0-6 aan liet tekenen. Zeer bijzonder, want de doelpuntenmaker is de zoon van een van de coaches (Johan Rijndorp) en slechts vijftien (!) jaar oud. Ook de andere trainer, Kevin Faas en Nijs Kivits, genoten van het talent dat op ’10’ speelt.

Tijmen Ooms volgde het voorbeeld van de tiener (0-7), waarna Jeroen Ooms zijn hattrick voltooide: 0-8. Het slotakkoord was voor Bryan Veth, die de Viola’s daarmee net niet in de dubbele cijfers schoot. “Voor rust speelden we matig, maar na omzettingen ging het beter. Als we een hoger tempo hanteerden 90 minuten lang was het veel meer goals geweest”, aldus coach Rijndorp tegenover Voetbalinbreda.nl.

SSW – TVC Breda 0-9 (0-4)
0-1 Mick van den Broek, 0-2 en 0-3 Jeremy Sips, 0-4 en 0-5 Jeroen Ooms, 0-6 Romano Rijndorp, 0-7 Tijmen Ooms, 0-8 Jeroen Ooms, 0-9 Bryan Veth.