Datum: woensdag 8 mei 2024, 23:53 - Auteur: Redactie

TVC Breda stelt Martijn Malinka aan als hoofdtrainer: Kevin Faas wordt assistent

Na het plotse vertrek van Nijs Kivits heeft TVC Breda razendsnel een opvolger in huis gehaald. Martijn Malinka (foto), vorige maand nog op non-actief gezet door SAB, wordt na de zomer de nieuwe hoofdcoach in Tuinzigt, zo weet Voetbalinbreda.nl.

Kivits, dit seizoen met Kevin Faas trainer van de zondag vierdeklassers, moet door prive-omstandigheden stoppen met het trainersvak voorlopig en Faas wist op zijn beurt niet in welke rol hij actief zou blijven voor de Viola’s. Nu is er al duidelijkheid op sportpark Kwakkelhut: Malinka wordt de hoofdcoach en Faas zijn assistent. 

“We hebben een heel positief en goed gesprek gehad en we gaan aan de slag om een goede selectie samen te stellen voor komend seizoen en we zijn gelukkig positief gestemd door de ontwikkelingen van de afgelopen weken binnen onze club”, zo luidde het eerste commentaar van de volksvereniging.

Malinka zat de afgelopen vier seizoenen bij SAB, maar moest daar vertrekken van het bestuur, dat hem verweet dat er te weinig spelvreugde was en de resultaten te matig waren in 5B. Bij TVC Breda krijgt hij de kans op eerherstel, maar op welk niveau is nog onduidelijk gezien de degradatiestrijd in 4B nu.