Datum: zondag 30 oktober 2022, 18:17 - Auteur: Redactie

TVC Breda klimt de top in na eigen goals en parels Rijndorp

VIDEO: Voor TVC Breda zijn het mooie jaren. De promovendus uit Tuinzigt won zondag in 4C van oude bekende Neerlandia ’31, mede dankzij een schitterende vrije trap van tienertalent Romano Rijndorp.

In Dorst had TVC Breda honger. De kampioen van de zondag vijfde klasse van vorig seizoen, waarin Neerlandia ook promoveerde via de nacompetitie, kwam in het hol van de leeuw op voorsprong dankzij een eigen doelpunt: 0-1. En die marge werd verdubbeld voor rust. Curieus genoeg door wederom een eigen treffer. Het meegereisde publiek had er maling aan: TVC Breda was weer aan het winnen.

En ook na rust, zelfs na de aansluitingstreffer van de dorpelingen, bleef TVC Breda fier overeind. Met name de 16-jarige Rijndorp, die voor de zoveelste keer zijn fijne traptechniek etaleerde (zie video hier onder). Eerst een vrije trap randje zestien: haak. Daarna een dropkick in de bovenhoek: klasse. De uitzege was heerlijk. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met één van de coaches, Johan Rijndorp.

“Voor rust waren we veel sterker en moesten onszelf meer belonen. Zij scoren in hun eigen doel door onze druk. Na rust komen we slap uit de kleedkamer en hebben het 25 minuten erg lastig met hun spel en kwamen zelf niet aan voetballen toe. Uiteindelijk beslissen we de wedstrijd op het juiste moment. We doen het niet slecht als promovendus. Als we geen punten hadden gemorst bij UVV stonden we nu tweede.”

Neerlandia ’31 – TVC Breda 1-4 (0-2)
0-1 en 0-2 eigen doelpunt, 1-2 Neerlandia ’31, 1-3 en 1-4 Romano Rijndorp.