Datum: zondag 12 mei 2019, 16:34 - Auteur: Redactie

TVC Breda klopt SC Welberg en juicht weer eens

Het hoger geklasseerde SC Welberg werd zondagmiddag in 5B gedeklasseerd door TVC Breda. De ploeg uit Tuinzigt boekte een fraaie thuiszege op eigen terrein.

Sportpark Kwakkelhut veerde op toen Bennie Haneveer de eerste goal van de middag voor zijn rekening nam. Het enfant terrible uit Tuinzigt liet weer eens zien dat hij een sterke schakel is als hij zijn koppie er maar bijhoudt. Topscorer Willino van Venrooy, die in zijn persoonlijke doelstelling wel slaagde (meer dan 20 goals), maakte er 2-0 van. Het slotakkoord was voor Haneveer, die koelbloedig scoorde vanaf elf meter.

Kampioen worden of promoveren, zoals de inmiddels ontslagen coach Twan van Fessem samen met zijn sleutelspelers riep afgelopen zomer, is verre van gelukt. Toch lijken de Viola’s op een positieve manier af te gaan sluiten onder het bewind van interim-coach Frans van Duuren. Die vertelde na afloop aan Voetbalinbreda.nl wat hij van de pot voetbal vond. “Het was echt een teamprestatie vandaag.” Komend weekend is TVC Breda vrij.

TVC Breda – SC Welberg 3-0 (2-0)
1-0 Bennie Haneveer, 2-0 Willino van Venrooy, 3-0 Bennie Haneveer (pen.)