Datum: zondag 3 oktober 2021, 17:28 - Auteur: Redactie

TVC Breda klopt SVG en is koploper op doelsaldo

VIDEO – De lijn is stijgende en blijft omhoog getrokken worden door TVC Breda. De zondag vijfdeklassers waren in speelronde 2 te sterk voor SVG, dat zeker tot de tweede helft genoeg tegenstand bood.

Ondanks het redelijke spel in de eerste helft van de club uit Tuinzigt, bleek het gebrek aan scherpte toch aanwezig. Vooral in de eindfase was de equipe van coach Nijs Kivitis slordig, gezien de vier gemiste kansen op sportpark Kwakkelhut. Het bezoek uit Tilburg hield goed stand, tot Mick van den Broek weer een doelpunt meepikte: 1-0. Daarna ging het rap.

Jeroen Ooms, ook altijd flink op schot, verdubbelde de marge en uiteindelijk kregen de Viola’s nog een penalty. De net als vorige week ingevallen Romano Rijndorp ontfermde zich over het buitenkansje en dat deed de vijftienjarige middenvelder met verve: 3-0. SVG kreeg nog een strafschop in de slotfase en redde zo de sportieve eer.

Eén van de andere trainers, Johan Rijndorp, sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “SVG is een lastige ploeg om tegen te spelen. heel fysiek. Ik denk dat zij het nog veel ploegen lastig gaan maken. Wij hebben zeker tien open kansen gehad, maar we scoorden er maar drie, maar uiteindelijk tellen de drie punten”, aldus de ex-spits.

TVC Breda – SGV 3-1 (0-0)
1-0 Mick van den Broek, 2-0 Jeroen Ooms, 3-0 Romano Rijndorp (pen.), 3-1 SVG (pen.).