Datum: zondag 14 november 2021, 17:33 - Auteur: Redactie

TVC Breda knikkert ‘hoger’ Chaam uit het bekertoernooi

Zondag vijfdeklasser TVC Breda bewees andermaal dat het groeiende is. Zondag vierdeklasser Chaam kwam in de tweede ronde van de beker op bezoek en vertrok met lege handen na een thriller.

Op sportpark Kwakkelhut namen de dorpelingen de leiding, maar Mick van den Broek bracht de ploeg uit Tuinzigt al rap op gelijke hoogte. Dat bleek een onheilspellend doelpunt, want na de pauze stond Chaam plots op 1-2 en leek een bekeruitschakeling tegen een hoger acterende vereniging eerder een feit te worden dan een utopie. Uiteindelijk was er een wereldgoal van Jeremy Sips (knal van 30 meter) nodig om de bekerkraker volledig te kantelen.

De Viola’s waren dolblij met die 2-2, maar het zou nog mooier worden, toen een kwartier voor tijd Gino de Goede de 3-2 produceerde. Aan die stand veranderde niets meer, waardoor TVC Breda de enige vijfdeklasser uit West-Brabant die nog over is in het bekertoernooi. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met coach Johan Rijndorp, die geen beroep kon doen op zijn zoon Romano (stages NAC en Willem II) en topscorer Jeroen Ooms.

“Het was een echte bekerwedstrijd. Slecht voetbal en veel kansen voor beide ploegen, waarin wij uiteindelijk aan het langste eind trekken. Het is knap om als vijfdeklasser in de derde ronde van het bekertoernooi te belanden. Of ik had verwacht dat we nog zouden winnen na hun 1-2 in de tweede helft? Ik had in ieder geval nog wel de hoop dat hij zou vallen”, doelde de ex-spits op onder meer de fantastische gelijkmaker van zijn pupil Sips (foto, rechts).

TVC Breda – Chaam 3-2 (1-1)
0-1 Chaam, 1-1 Mick van de Broek, 1-2 Chaam, 2-2 Jeremy Sips, 3-2 Gino de Goede.