Datum: zondag 24 oktober 2021, 18:40 - Auteur: Redactie

TVC Breda komt met de schrik vrij tegen De Schutters

Voor De Schutters leek het een daverende verrassing te worden, maar TVC Breda schrok op tijd wakker zondagmiddag in 5A. Na rust repareerde de koploper uit Tuinzigt de schade en won opnieuw.

De Schutters reisde zondag met een gelijkspel, een nederlaag en een zege op zak af naar sportpark Kwakkelhut, waar TVC Breda vier rake zeges in the pocket heeft. Toch slaagde het bezoek uit Stampersgat erin om meteen te verrassen. In no-time stond het 0-2, tot schrik van het thuispubliek. Het was aan Tony Damen te danken dat de uitgangspositie er na rust beter uitzag, want de weer fitte Damen scoorde wederom een belangrijke goal: 1-2. Het perspectief was dus uiteraard beter dan bij 0-2.

En in de tweede helft stelde de thuisclub orde op zaken. Via Abdou Haalide (foto) werd de stand in evenwicht gebracht en Mick van de Broek maakte er 3-2 van. Keurig gekanteld van de Viola’s. En het bleef niet bij 3-2, want Haalide bekroonde zijn sterke optreden met de beslissing: 4-2. Met vijf gespeeld en vijf gewonnen en een doelsaldo van +22 is TVC Breda voorlopig de baas. Met name het jonge middenveld bestaande uit Romano Rijndorp, Haalide en Timo Bouwmeester nam de ploeg bij de hand.

Voetbalinbreda.nl sprak na de thuiszege met één van de coaches, Johan Rijndorp. “Voor rust speelden we in een te laag baaltempo, maar na de pauze gaan we voetballen en draaien we de wedstrijd om. We toonden karakter. We misten enkele ervaren basisspelers en dan staat de jeugd op bij ons, dat is knap. Mooi dat de jonkies ons op sleeptouw namen. De Schutters wilde helemaal niet voetballen, schoten alles blind naar voren en hoopten dat de bal goed viel. Het is top dat we alsnog wonnen.”

TVC Breda – De Schutters 2-4 (1-2)
0-1 en 0-2 De Schutters, 1-2 Tony Damen, 2-2 Abdou Haalide, 3-2 Mick van de Broek, 4-2 Abdou Haalide.