Datum: zondag 14 oktober 2018, 16:37 - Auteur: Redactie

TVC Breda lijdt eerste nederlaag op bezoek bij SSW

TVC Breda kende tot dusver alleen de zoete smaak van een zege in 5B. Zondag bracht SSW daar verandering in Dordrecht, waar de bezoekers uit Tuinzigt hun slechte start niet te boven kwamen.

In een eerste helft, waarin de Bredanaars vreselijk voor de dag kwamen, leefde de Zuid-Hollandse gastheer zich uit voor eigen publiek. Binnen mum van tijd stond de 2-0-voorsprong op het scorebord. Wie dacht dat TVC Breda na de pauze zijn ware gezicht zou tonen kwam bedrogen uit: 3-0 voor de thuisclub.

Toen de Viola’s uiteindelijk toch nog begonnen te voetballen en via goals van de youngsters Leroy van Berkom en Zajko Skobalj de spanning volledig terug in de wedstrijd was, begon SSW toch een beetje te beven. Kansen op de 3-3 waren er ook, maar hij viel aan de andere kant, waardoor de nederlaag een feit werd.

Voor coach Twan van Fessem een eerste kennismaking met puntenverlies na twee gewonnen competitiewedstrijden. “We verliezen terecht na een hele slechte eerste helft. Na aanvallende wissels komen we terug in de wedstrijd en krijgen we kansen op de gelijkmaker, maar zij scoren dan helaas”, vertelde hij Voetbalinbreda.nl na afloop.

SSW – TVC Breda 4-2 (2-0)
1-0, 2-0 en 3-0 SSW, 3-1 Leroy van Berkom, 3-2 Zajko Skobalj, 4-2 SSW.