Datum: zondag 12 mei 2024, 15:11 - Auteur: Redactie

TVC Breda maakt indruk en haalt uit tegen periodehouder Chaam

Om de nacompetitie te vermijden moet TVC Breda aan de bak en dat begon zondag tegen Chaam met succes. De ploeg uit Tuinzigt won van het hoger geklasseerde dorpsteam, dat sinds het winnen van de periodetitel helemaal uit vorm is.

Het stond na twee minuten al 1-0. Jeremy Sips (foto) was verantwoordelijk voor die treffer: een slimme vrije trap inclusief kantwisseling ga de doorslag. En na een kwartier kon het al 2-0 staan, maar Chaam-goalie Pieter van Gestel tikte een bal uit de kruising. Na de drinkpauze herpakte Chaam zich echter en viel de 1-1. Rick van Beckhoven haalde de achterlijn, trok terug en zag hoe routinier Gerard Verbiest scoorde.

En na rust verzuimde het bezoek op voorsprong te komen. Joris Schuurbiers schoot met links tegen de paal, waarna Wimano Holzken na een counter de 2-1 maakte. En het werd ook 3-1, toen Sips na een heerlijke solo langs vier dorpelingen doeltreffend bleek. In de slotminuten bepaalde Madad Ouali de eindstand op 4-1. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met beide kampen, te beginnen met doelpuntenmaker Sips.

“Dit zijn hele belangrijke punten voor ons en goed voor het vertrouwen de laatste twee wedstrijden. We moeten er vol voor gaan die laatste twee wedstrijden, en hebben het zelf in de hand om ons te handhaven”, klonk hij strijdbaar. Chaam-coach Rik Jochems heeft andere zorgen. Met vier punten uit de laatste zeven duels moet het beter wil men een goed figuur slaan in de nacompetitie om promotie. “We zijn uit vorm.”

TVC Breda – Chaam 4-1 (1-1)
1-0 Jeremy Sips, 1-1 Gerard Verbiest, 2-1 Wimano Holzken, 3-1 Jeremy Sips. 4-1 Madad Ouali.