Datum: zondag 29 oktober 2023, 16:23 - Auteur: Redactie

TVC Breda herstelt zich en knalt er zes in tegen Molenschot

Na twee monsternederlagen kwam TVC Breda zondag weer bovendrijven in 4B. Molenschot had helemaal niks te vertellen in Tuinzigt en verloor dik.

Op sportpark Kwakkelhut maakte men zich niet zo druk om de recente verliespartijen met acht tegentreffers per potje. De ploeg uit Tuinzigt is ontdaan van zijn sterspelers afgelopen zomer en moest op het nippertje nog een nieuwe coach aanstellen na het vertrek van Brian Piris. Tel daarbij op de jonge selectie en het is normaal om wisselvallig te presteren.

Daarom was de heerlijke zesklapper op sportpark Kwakkelhut ook niet heel vreemd. Joeri Knook zorgde voor twee snelle goals en spits Tony Damen (foto) pikte ook weer zijn goaltje mee en bepaalde de ruststand op 3-0. Na rust zorgde Tijmen Ooms voor de 4-0 en pas toen deed Molenschot iets terug vanaf de strafschopstip. TVC Breda raakte echter niet van streek.

Jeremy Sips en Bryan Veth tilden de score naar 6-1 en trakteerden het thuispubliek daarmee op een prima middag. Ook trainer Kevin Faas was content toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak. Dit was een wedstrijd waarin wij moesten laten zien dat we tegen een degelijk Molenschot gewoon drie punten moeten pakken. We hebben moeilijke weken achter de rug tegen tegenstanders die gewoon beter zijn.

“We moesten vandaag reageren en hebben dat uitstekend gedaan. Vanaf de eerste minuut waren we scherp en heel goed in een eerste helft waarin we Molenschot bij de strot hebben gegrepen en gedaan wat we moesten doen: 3-0 met rust was dik verdiend en de tweede helft hebben we goed uitgespeeld. Dit was goed voor het gevoel van de groep, zeker na de laatste weken.”

“We moesten reageren. We hebben heel de week goed getraind en dan is het fijn dat je het in de wedstrijd terug kan zien. Ben blij voor het team en dit geeft een positief gevoel naar de komende weken. Dit zijn de wedstrijden die we als TVC Breda moeten winnen. Dat is een realistisch beeld”, aldus de enthousiaste ex-speler van de Viola’s.

TVC Breda – Molenschot 6-1 (3-0)
1-0 en 2-0 Joeri Knook, 3-0 Tony Damen, 4-0 Tijmen Ooms, 4-1 Molenschot (pen.), 5-1 Jeremy Sips, 6-1 Bryan Veth.