Datum: zondag 25 februari 2024, 19:46 - Auteur: Redactie

TVC Breda moet thuis buigen voor superieure koploper

Be Ready won zondagmiddag in 4B zijn vijftiende duel op rij. TVC Breda was logischerwijs een maatje te klein voor de aanstaande kampioen uit Hank.

De jonge ploeg van coaches Nijs Kivits en Kevin Faas hadden zoals elke club op de ranglijst vooraf een nederlaag ingecalculeerd tegen de geel-zwarte bezoekers, maar TVC Breda kwam goed voor de dag. De gastheren zakten in en lieten Be Ready het spel maken. TVC Breda had de eerste helft niks weggeven, maar kreeg de goals tegen uit een momentje van de vijandelijke spits, die iets te veel ruimte kreeg en raak schoot op geweldige wijze en na een moment waarop er een overtreding word gemaakt, waardoor captain Leroy van Berkom geblesseerd het veld moest verlaten en de tegengoal meteen viel.

“En in de tweede helft krijgen we in de 50ste minuut een penalty mee die helaas gemist werd (Jeremy Sips nam hem, red.) dankzij een puike redding van hun keeper en uiteindelijk krijgen we in de tweede helft nog twee goals tegen. Uiteindelijk ben ik wel erg trots dat we gestreden hebben tot aan het einde. Aan het begin van het seizoen lieten we het nog wel eens lopen en werd het bijvoorbeeld 8-0, maar we zijn aardig terug gekomen. Ook het debuut overigens van de jeugdspeler Keano Aerts is een mooi moment voor onze club”, aldus Van Berkom na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

TVC Breda – Be Ready 0-4 (0-2)
0-1, 0-2, 0-3 en 0-4 Be Ready.