Datum: zondag 14 april 2024, 17:40 - Auteur: Redactie

TVC Breda pakt broodnodige punten na monsterzege

In de strijd tegen degradatie beleefde TVC Breda zondag in 4B een droommiddag. Bij hekkensluiter en degradant FCB-HWD werd met heerlijke cijfers gewonnen.

De jonge formatie uit Tuinzigt wist dat de Rotterdamse thuisclub tot voor de aftrap al 124 tegengoals had gekregen na 20 duels en dus pakten TVC Breda-coaches Nijs Kivits en Kevin Faas hun telraam erbij. Damian Kerriadge brak de ban in Zuid-Holland op fraai aangeven van spits Tony Damen, maar zag wel hoe FCB-HWD de gelijkmaker aan liet tekenen doordat nota bene captain Leroy van Berkom in de fout ging. Op dat moment volgde echter wederom een goal van Kerriadge en toen ging het hard.

Gino de Goede produceerde de 1-3 en Jeremy Sips bepaalde de ruststand op 1-4, na een prachtige pass van Milan Faas kopte hij namelijk binnen a la Robin van Persie op het WK 2014. De baas op het middenveld voltooide pal na rust zijn hattrick, want Sips maakte er 1-5 en 1-6 van. Dat was nog niet genoeg voor de Viola’s. Volkszanger en rechtsback Evert van Huygevoort liet zien dat zijn noeste arbeid gepaard gaat met goals, want net als bij WDS-uit eerder dit seizoen pikte hij een treffer mee.

Het slotakkoord was voor Tijmen Ooms: 1-8. “Het is dat je die kant op moet. Het zijn saaie zondagen tegen zulke tegenstanders”, doelde captain Van Berkom tegen Voetbalinbreda.nl op het feit dat de skills van de rode lantaarndrager laag zijn. “Maar volgende week wacht er voor ons weer een finale thuis tegen directe concurrent Right ‘Oh.”

FCB-HWD – TVC Breda 1-8 (1-4)
0-1 Damian Kerriadge, 1-1 FCB-HWD, 1-2 Damian Kerriadge, 1-3 Gino de Goede, 1-4, 1-5 en 1-6 Jeremy Sips, 1-7 Evert van Huygevoort, 1-8 Tijmen Ooms.