Datum: donderdag 16 maart 2023, 16:18 - Auteur: Mica de Montigny

TVC Breda raakt topschutter Jeroen Ooms kwijt aan TSC

Na de zomer beschikt zondag tweedeklasser TSC over Jeroen Ooms (foto). De 20-jarige rising star van TVC Breda bevestigde dit aan Voetbalinbreda.nl en legt zijn stap omhoog hardop uit.

Toen Corona het voetbal in zijn greep had, brak er een tiener door op sportpark Kwakkelhut, waar de vaste volgers elke week weer lucht van zouden krijgen. Met het vorige seizoen als absolute hoogtepunt in zijn prille loopbaan. De 20-jarige Ooms scoorde 42 treffers, werd kampioen van de zondag vijfde klasse en promoveerde met de formatie uit Tuinzigt. Ook een treetje hoger scoort Ooms als een malle. De teller staat inmiddels op 20 doelpunten. En zeker geen lelijke intikkertjes, want met zijn verwoestende uithaal en gevoel voor positie voorin viel hij al op bij diverse clubs in de regio. En één van die ploegen heeft hem weten te verleiden: TSC. Sportpark de Warande wordt zijn strijdtoneel.

Een dappere keuze van de Bredanaar, die ook met JEKA sprak. Niet bij bekenden of vrienden, neen, gewoon voor de vereniging gaan bij wie je het meest uitdagende gevoel krijgt. “Ik denk dat het voor mij op dit moment de perfecte stap is, ze spelen op een mooi niveau en ik denk dat ik daar beter kan worden als voetballer. De speelstijl van TSC en hoe de trainer (Ad Looijmans, red.) voetbal ziet spreken mij heel erg aan. Ze hebben een goed plan en daar wil ik graag onderdeel van uitmaken”, aldus Ooms. Voor nu wil hij nog maar één ding. TVC Breda, de club die hem de kans gaf door te breken, wellicht een plek in de nacompetitie om promotie gunnen. De komende maanden worden meer dan enerverend.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss