Datum: zondag 5 maart 2023, 18:46 - Auteur: Redactie

Jeroen Ooms bezorgt TVC Breda driepunter tegen UVV ’40

Op sportpark Kwakkelhut (dus niet in Ulvenhout zoals de wedstrijd wel geprogrammeerd lijkt) won TVC Breda zondag met gemak van UVV. In 4C leverde de ‘stadsderby’ zeven goals op.

Het was een doelpuntenfestijn in Tuinzigt, waar Jeroen Ooms (foto) bewees dat hij toe is aan een stap hogerop. De topschutter van het vorige kampioensjaar scoort ondanks een lange blessure in de winter aan de lopende band. Fabian Houka opende de score overigens, maar daarna was het bezoek uit Ulvenhout erg matig. Ooms was met een dubbelslag verantwoordelijk voor de 3-0-ruststand en zou in de tweede helft nog twee keer scoren.

Maar dat gebeurde pas na goals van Sebastian de Meijer en Sebastian Tabak. Beide naamgenoten zijn goed op schot de laatste tijd, maar konden het defensieve geschutter ook niet bevroeden van hun ploeg. Daardoor konden de Viola’s dus uitlopen naar een riante overwinning, die de promovendus nog uitzicht geeft op het spelen van promotie via de nacompetitie uiteindelijk. UVV? UVV is eigenlijk al wel klaar. De degradant draait anoniem mee.

“De eerste helft waren wij heer en meester maar in de tweede helft laten we UVV toch nog terug in de wedstrijd komen en hebben ze nog kansen gehad op de 3-3. Gelukkig hebben we zoveel kwaliteit voorin, dat we hem alsnog ruim binnen weten te halen”, keek TVC Breda-trainer Johan Rijndorp tevreden terug in gesprek met Voetbalinbreda.nl. In het uitkamp was UVV-coach Marco van Dijnsen allesbehalve content uiteraard.

“Wij beginnen slecht met twee tegengoals binnen 11 minuten en nog de 3-0 voor rust. Na rust werd het wel 3-2 en kregen we een paar dotten van kansen met name die tien minuten voor tijd, maar kort daarna maken we een blunder en staat het 4-2 in plaats van 3-3. We verdedigen als een stel watjes. Jeroen Ooms is een klassespeler voor dit niveau en bij ons is t veel te stroef. Elf doelpunten tegen in drie wedstrijden. Dat zegt genoeg.”

UVV ’40 – TVC Breda 2-5 (0-2)
0-1 Fabian Houke, 0-2 en 0-3 Jeroen Ooms, 1-3 Sebastian de Meijer (pen.), 2-3 Sebastian Tabak, 2-4 en 2-5 Jeroen Ooms.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss