Datum: zondag 26 mei 2024, 16:01 - Auteur: Redactie

TVC Breda ‘snoert monden’ en handhaaft zich door WDS ’19 te verslaan

Alle stress is weg in Tuinzigt: TVC Breda won zondag de stadsderby van 4B van WDS ’19 en is veilig. Op de slotdag verloor Neerlandia ’31 bij Molenschot, waardoor de club uit Dorst de nacompetitie in moet.

Toen Romano Rijndorp, Abdou Haalide en Jeroem Ooms naar TSC vertrokken vorig jaar, schreven velen TVC Breda al af. En dat steekt. Het jonge team uit Tuinzigt liet zien dat het vierde klasse-waardig is en handhaafde zich. Tegen de oudste amateurclub van Breda, werd het al rap 1-0 via Gino de Goede. En ook Viggo Maas prikte raak (2-0), waarna Dara Yet de aansluitingstreffer liet noteren voor rust: 2-1.

In de tweede helft was het niet best wat beide club op de mat legden. TVC Breda kon niet beter en hoefde niet beter, gezien de voorsprong en WDS is al een tijdje uitgespeeld en daar ontbrak het heilige vuur, waardoor het 2-1 werd en in de kantine van sportpark Kwakkelhut de boel op een positieve manier werd afgebroken tijdens de speciaal georganiseerde disco. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met Leroy van Berkom. de aanvoerder vertrekt naar TSC, maar doet dat met een gelukkig gevoel.

“Deze is voor de mensen die ons aan het begin van dit seizoen af hebben geschreven. Wie? Dat waren er genoeg. We hadden het lastig na rust, maar hebben niet veel kansen weggegeven. We hebben het dit seizoen moeilijk gehad. Het was zwaarbevochten met ups en downs, maar we bleven voor elkaar vechten en uiteindelijk zijn we er als team doorheen gekomen. We zijn superblij allemaal.”

Coach Nijs Kivitis neemt op deze manier heerlijk afscheid. Zijn collega Kevin Faas blijft wel, maar als assistent. Martijn Malinka wordt de nieuwe hoofdcoach in de zondag vierde klasse.

TVC Breda – WDS ’19 2-1 (2-1)
1-0 Gino de Goede, 2-0 Viggo Maas, 2-1 Dara Yet.