Datum: zondag 3 april 2022, 15:39 - Auteur: Redactie

TVC Breda speelt directe concurrent HSC naar de hel

Waar de kenners van 5A een spannend gevecht om de bovenste plekken hadden verwacht, onderstreepte TVC Breda tegen HSC ’28 zijn status als titelkandidaat. In Tuinzigt vielen er tien doelpunten, waarvan slechts één voor de bezoekers.

Sportpark Kwakkelhut was zwaar aan het genieten van wederom een dikke zege van TVC Breda. De Viola’s gingen meteen los en kwamen aan de leiding via topschutter Jeroen Ooms. Tony Damen maakte er al snel 2-0 van uit een vallende omhaal en Romano Rijndorp deed ook een poging tot de titel ‘mooiste goal van de middag’. Na een korte corner dolde hij zijn bewakers en vond hij de hoek: 3-0 en kat in ‘t bakkie.

De gasten uit Heerle dacht na rust nog iets aan de opgelopen schade te kunnen doen, maar de Bredanaars hadden daar maling aan en dachten daar anders over. Jeroen Ooms voltooide met twee snelle goals zijn hattrick en toen pas kon HSC de sportieve eer redden: 5-1. Maar TVC Breda walste over hen heen: Gino de Goede en wederom Jeroen Ooms zorgden voor een zevenklapper. En daar bleef het niet bij.

Tijmen Ooms hield ook de familienaam hoog en Jeroen Ooms scoorde 9-1. Ongekende cijfers tegen een ploeg die tot voor kort mee leek te doen om promotie naar de zondag vierde klasse. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met één van de drie succescoaches: Johan Rijndorp. “We hebben vandaag laten zien een serieuze kandidaat te zijn om te promoveren. We waren oppermachtig en scoorden nog zelfs te weinig.”

TVC Breda – HSC ’28 9-1 (3-0)
1-0 Jeroen Ooms, 2-0 Tony Damen, 3-0 Romano Rijndorp, 4-0 en 5-0 Jeroen Ooms, 5-1 HSC ’28, 6-1 Gino de Goede, 7-1 Jeroen Ooms, 8-1 Tijmen Ooms, 9-1 Jeroen Ooms.