Datum: zondag 10 maart 2024, 17:00 - Auteur: Redactie

TVC Breda speelt gelijk tegen RCD na spectaculaire pot voetbal

In 4B greep TVC Breda zondag een welkom punt, al hadden dat er wel meer moeten zijn. Tegen het hoger geklasseerde RCD vielen er zes goals, uiteraard verdeeld over beide ploegen.

Na twee minuten kregen de gastheren een reuzekans, die helaas Viggo Maas iets te wild word geschoten, waardoor deze bal naast eindgde. Maar de Viola’s begonnen heel goed wat uiteindelijk resulteerde na tien minuten in een goal van spits Tony Damen, na een geweldige vooractie van de jonge Wimano Holzken. Daarna vergat de thuisclub na die goal echt door te zetten, maar gaf het opnieuw bijna niks weg. Na twee goede reddingen van goalie Ravi Volkert, ging de thuisclub rusten met een 1-0-voorsprong.

Na rust zettn RCD wat meer druk en was het lastig voetballen voor de Bredanaars, tottdat Fabian Houke de bal net over de middellijn kreeg en de ruimte had om rechtdoor naar het goal te rennen. Heel beheerst schoof hij het leer met links binnen voor de 2-0. Racing Club Dordrecht begon wat meer aan te zetten en scoorde de aansluitingstreffer. Toen invaller Tijmen Ooms in het veld kwam, nadat Mahfous een lange bal na voren gaf en Ooms eerder bij de bal was dan de keeper scoorde hij de 3-1.

Met nog 20 minuten op de klok moesten de Tuinzigters er alles aan doen om dit vast te houden, maar nadat er opnieuw een idiote charge op deze keer Damen werd ingezet en RCD er met een gele kaart vanaf komt maar Damen wel geblesseerd het veld moest verlaten, ging het hierna toch mis. Met een penalty scoorden de gasten ze de 3-2 en nadat de spits van RCD tussen drie man de bal kon binnen schuiven in de 85ste minuut bleef er slechts een punt over voor TVC Breda.

“Ondanks dat we deze wedstrijd over de streep moeten trekken zou je van te voren misschien wel tekenen voor een puntje. Volgende week wacht Molenschot en hier moeten we ons op voorbereiden”, vertelde captain Leroy van Berkom aan Voetbalinbreda.nl. Hij keek nog steeds toe vanaf de zijlijn, maar de verdediger hoopt snel terug te zijn.

TVC Breda – RCD 3-3 (1-0)
1-0 Tony Damen, 2-0 Fabian Houke, 2-1 RCD, 3-1 Tijmen Ooms, 3-2 (pen.) en 3-3 RCD.