Datum: zondag 19 maart 2023, 17:59 - Auteur: Redactie

TVC Breda valt vies tegen en verliest van Neerlandia ’31

Voor TVC Breda werd het een zwarte zondag in 4C. Tegen degradatiekandidaat Neerlandia ’31 werd er verloren in Tuinzigt.

Sportpark Kwakkelhut is het niet meer gewend na de laatste glorierijke seizoenen, maar de rivaal in de vijfde klasse van vorig seizoen, die via de nacompetitie meepromoveerde met de Bredase kampioen, boekte een belangrijke zege. De blauwhemden namen voor rust de leiding, maar zagen hoe Jeremy Sips de bordjes in evenwicht liet hangen. Sips en Abdou Haalide (foto, rechts) verzuimden vervolgens de 2-1 te laten noteren. Na rust liep het bezoek uit Dorst echter weg van de Viola’s.

Pas bij een 1-3-stand kon Viggo Maas de spanning enigszins terug in de wedstrijd brengen, maar het bleef bij 2-3. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met coach Johan Rijndorp. “Voor rust stond het goed, totdat verdediger Leroy van Berkom uitviel. Dan merk je gewoon dat er een bepaalde onrust ontstaat in de ploeg. Toen gaven we het compleet weg. Zonde, want we hadden kansen om ruim voor te staan voor rust. Iedere keer als we dreigen om dichterbij de top drie te komen, laten we het afweten.”

TVC Breda – Neerlandia ’31 2-3 (1-1)
0-1 Neerlandia ’31, 1-1 Jeremy Sips, 1-2 en 1-3 Neerlandia ’31, 2-3 Viggo Maas.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss