Datum: zondag 27 maart 2022, 15:41 - Auteur: Redactie

TVC Breda vecht zich in ‘kaartenrijk’ duel voorbij SVG

Uitgerekend in Tilburg won TVC Breda zondagmiddag, waardoor het keihard meedoet om de titel van 5B. In een door kaarten ontsierde wedstrijd trok SVG aan het kortste eind.

Ondanks het feit dat het met de haat en nijd wel meeviel, was de arbitrage opgefokt en vol stress. Beide clubs kregen legio kaarten. Het voetbal zelf was niet al te best, maar Tony Damen bracht het bezoek uit Tuinzigt wel knap aan de leiding: 0-1. Toch repareerde SVG de schade (1-1) tegen het tiental uit Breda (Abdou Haalide kreeg rood), maar kwam het na de pauze zelf met een man minder te staan.

Dat bleek het moment voor het grote talent Romano Rijndorp om te leveren. Zoals hij eigenlijk al heel het seizoen doet. Tien minuten voor het einde schoot hij de Viola’s op 1-2 en daarmee was de gastheer geslagen. Een cruciale overwinning om in de nek van koploper Neerlandia ’31 te blijven hijgen. Na de zwaarbevochten driepunter sprak Voetbalinbreda.nl met coach Johan Rijndorp.

“De scheidsrechter had vandaag de hoofdrol te pakken”, zucht de voormalige spits. “Hij strooide met kaarten en de wedstrijd was er totaal niet naar. Gelukkig toonden wij karakter vandaag en winnen we.” Of de titelstrijd aan is? Ja. Komende weken krijgen we HSC ’28 en Neerlandia ’31. We gaan afhaken of de koppositie overnemen.” TVC Breda heeft twee punten minder dan de lijstaanvoerder uit Dorst.

SVG – TVC Breda 1-2 (1-1)
0-1 Tony Damen, 1-1 SVG, 1-2 Romano Rijndorp