Datum: zondag 28 oktober 2018, 17:08 - Auteur: Redactie

TVC Breda verliest absolute topper bij koploper DVVC

De kraker in 5B tussen titelkandidaten DVVC en TVC Breda mondde uit in een knotsgekke wedstrijd. De Bredanaars raakten paal, lat en misten een penalty. Het kostte de ploeg uit Tuinzigt uiteindelijk de kop.

TVC Breda had in Dongen dé kans om zich in één klap op te werken tot gedoodverfde titelkandidaat. Winst op directe concurrent DVVC was dan wel een eis. In een duel vol met kansen en voor de bezoekers vooral pech, ging het mis voor de Viola’s. Na een mindere eerste helft, waarin DVVC het net vond, revancheerde TVC Breda zich in het tweede bedrijf enigszins.

Maar het zat niet mee: vier keer de paal en twee keer de lat werden geraakt door de gasten. Tot overmaat van ramp miste Willino van Venrooy ook nog een pingel, maar redde hij in de slotfase nog wel de sportieve eer door de 3-1 aan te laten tekenen. Voor verliezend coach Twan van Fessem (foto), die met zijn ploeg wil promoveren, een frustrerende middag.

“We hadden moeten winnen vandaag. Daarnaast hadden we echt een hele slechte scheidsrechter. Echt ongelooflijk”, baalde hij na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. Lang heeft TVC Breda niet om uit te huilen. Komend weekend wacht het duel met DEVO. Sportpark Kwakkelhut vormt dan het strijdtoneel in een pot die gewonnen moet worden door de paarshemden.

DVVC – TVC Breda 3-1 (2-0)
1-0, 2-0 en 3-0 DVVC, 3-1 Willino van Venrooy.