Datum: maandag 20 mei 2024, 16:41 - Auteur: Redactie

TVC Breda verliest kelderkraker, maar leeft nog

Een grote gemiste kans op lijfsbehoud maandag voor TVC Breda, dat nipt verloor bij concurrent Raamsdonk. De strijd onderin 4B is echter nog niet gestreden.

De bezoekers uit Tuinzigt kwamen binnen tien minuten al op een achterstand door een dekkingsfout en het werd al snel 2-0 door een inschattingsfout op het natte en slechte veld. Daarna kwamen de gasten echter goed terug en ging men beter voetballen waardoor Tony Damen een perfecte voorzet van Gino de Goede in het mandje legde. Dankzij die goal van de jonge spits stond het 2-1 tijdens de pauze.

Na rust kreeg de thuisclub een tweede gele en dus rode kaart. Op dat moment rook de formatie van coach Nijs Kivitis en Kevin Faas bloed en werd het 2-2 uit een vrije trap die Evert van Huygevoort op de lat kopte en Viggo Maas in de rebound binnen schoot. Uiteindelijk had men de druk erop gehouden, maar niet uitgespeeld zoals het zou moeten.

En na een foute inspeelpass kreeg Raamsdonk een vrije trap rond de middenlijn die zij erin pompten, de bal werd doorgekopt en binnen gelopen. Het thuispubliek verkeerde in extase: 3-2. “Hierdoor hebben we het helaas niet meer in eigen hand, het enige wat we nu kunnen doen is zorgen dat we thuis winnen van WDS zondag en hopen dat de concurrenten het laten liggen. Wij zijn veel te goed om te degraderen, dus het moet echt lukken”, klonk aanvoerder Leroy van Berkom vol vertrouwen tegenover Voetbalinbreda.nl.

Raamsdonk – TVC Breda 3-2 (2-1)
1-0 en 2-0 Raamsdonk, 2-1 Tony Damen, 2-2 Viggo Maas, 3-2 Raamsdonk.