Datum: zondag 21 april 2024, 17:01 - Auteur: Redactie

TVC Breda verliest degradatiekraker van Right ‘Oh

In Tuinzigt kan men de druk niet aan. Zondagmiddag kwam directe concurrent Right ‘Oh alle punten in beslag nemen, waardoor degradatie nu nadrukkelijk op de loer ligt voor de Viola’s in 4B.

Sportpark Kwakkelhut was het strijdtoneel voor een wedstrijd die het lot eventueel kan bepalen aan het eind van de degradatiestrijd voor één van beide ploegen en dus was het geen wonder dat de ruststand op 0-0 werd bepaald. De ploeg van coaches Nijs Kivits en Kevin Faas speelde vrij behoudend of kon simpelweg niet beter. Right ‘Oh leek het ook wel best te vinden, maar na rust ontbrandde de boel wél.

De Viola’s kregen een kopkans via, daar is ‘ie weer, Evert van Huygevoort. De rechtsback stond nu centraal achterin en zag hoe Wimano Holzken na een fraaie actie de bal voor gaf en kopte rakelings over de lat. De voorzet was echter net iets te hard, waardoor de volkszanger niet goed kon mikken. Aan de andere kant vloog een kopbal er pijnlijk genoeg wel in, via de binnenkant van de paal na een hoekschop: 0-1.

En ook de 0-2 viel, waardoor de Bredanaars flink baalden. TVC Breda wisselde wat spelers en de ingekomen jongelingen brachten nieuwe energie en binnen een minuut viel de aansluitingsgoal. Het was Joeri Knook die van afstand op goal knalde en de bal via een been van een bezoeker uit Geertruidenberg tegen de touwen zag vliegen: 1-2. En daarna kreeg de thuisclub nog wat kansjes, maar zou het toch verliezen.

Het draait niet lekker bij de volksvereniging. Een eerdere noodkreet over het voortbestaan van de club, vanwege financiële problemen en een tekort aan vrijwilligers, de sportieve resultaten die achterblijven en dus de degradatiestrijd die op deze manier richting het ergste scenario afkoerst. “We hebben verloren op inzet. We hebben nog vier finales te gaan”, aldus captain Leroy van Berkom tegen Voetbalinbreda.nl.

TVC Breda – Right ‘Oh 1-2 (0-0)
0-1 en 0-2 Right ‘Oh, 1-2 Joeri Knook.