Datum: zondag 20 september 2020, 18:29 - Auteur: Redactie

TVC Breda vernietigt De Schutters met dubbele cijfers

Dat TVC Breda dit seizoen puik is begonnen in het bekertoernooi weet eenieder, maar ook in 5B gaat men los. De ploeg uit Tuinzigt fileerde De Schutters en peuzelde het dorpsclubje gretig op zondagmiddag.

In Stampersgat stampten de Viola’s de dorpsclub onder de grasmat. Mick van der Broek opende de score, waarna Gino de Goede een doppelpack (Duits voor twee goals in een duel) uit zijn mouw schudde, een voor rust en een erna. Opmerkelijk genoeg was de ruststand overigens slechts 0-2. Jeremy Sips maakte er na rust 0-4 van en toen wist iedereen dat het telraam uit de kast gehaald moest worden. Jeroen Ooms maakte een hattrick en ook De Goede voltooide zijn trio aan doelpunten. Bryan Veth (2) en zijn kornuit Jimmy van Endschot zorgden voor de in totaal elf uitgoals.

Voetbalinbreda.nl appte na afloop even met het jonge defensieve talent Leroy van Berkom, die niet op het scoreformulier terug te vinden was. “De nul houden is voor mij het belangrijkst”, knipoogde hij. Wat later legde hij uit dat er bij De Schutters helaas wel een reden kon zijn voor het abominabele optreden. “Hun wedstrijd stond in het teken van een overleden teamgenoot die om was gekomen bij een ongeluk. Misschien dat het in hun hoofd meespeelde. Na rust maakten we 4-0 en lieten ze het een beet lopen.” TVC Breda gaf ook een mooie blijk van medeleven trouwens.

Het bestuur van de Bredase volksclub had een boeket bloemen overhandigd en meegedaan met de minuut stilte. Voor zo’n 300 toeschouwers werd het zodoende toch nog een memorabele wedstrijd.

De Schutters – TVC Breda 0-11 (0-2)
0-1 Mick van der Broek, 0-2 en 0-3 Gino de Goede, 0-4 Jeremy Sips, 0-5 en 0-6 Jeroen Ooms, 0-7 Jimmy van Endschot, 0-8 en 0-9 Bryan Veth, 0-10 Jeroen Ooms, 0-11 Gino de Goede.