Datum: zondag 13 oktober 2019, 15:17 - Auteur: Redactie

Willino van Venrooy knalt TVC Breda naar gedeelde koppositie

TVC Breda beleeft een prima start van 5B. Zondagmiddag won het voor de derde keer deze nog prille campagne. Spits Willino van Venrooy was bepalend tegen FC Drunen.

Speelronde 4 betekende voor de club uit Tuinzigt de ontmoeting met Drunen, dat slechts twee punten had verzameld uit drie duels. Met zes uit drie deden de Bredanaars het toch veel beter. En dus kreeg de equipe van coaches Nijs Kivits, Kevin Faas en Johan Rijndorp de favorietenrol. Die rol werd niet gesteund door de thuisploeg, want de gasten namen brutaal de leiding op sportpark Kwakkelhut en TVC Breda had het moeilijk tijdens het eerste kwartier. Toch zou het thuispubliek tevreden de kantine op gaan zoeken na drie kwartier spelen, want dankzij Jeroen Ooms en Van Venrooy stond het al snel 2-1.

De wenkbrauwen hingen echter al snel weer omlaag, want een afstandsschot van FC Drunen belandde pardoes in het Bredase doel: 2-2. De teleurstelling werkte tot vreugde van het thuiskamp niet door op de Viola’s, want het was opnieuw Van Venrooy die de voorsprong bood aan de gastheren. Een corner werd verlengd en bij de tweede paal, op een kleine tien meter van het vijandelijke doel, knalde de linkspoot de bal onhoudbaar in het dak van het doel. Bij die score zou het blijven. Coach Rijndorp sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl.

“Na onze 3-2 lieten we het na om het te beslissen. We zijn zeker vier keer met vijf man op één speler afgegaan, maar scoorden niet. Het is wel positief dat we ondanks het feit dat dit niet onze beste wedstrijd was, we zijn blijven knokken voor elkaar. De laatste jaren viel zo’n soort wedstrijd vaak de kant op van de tegenstander, maar nu bleven we vechten en doen we goede zaken.” Met nog een aantal clubs staat TVC Breda gedeeld bovenaan. Komend weekend wacht het uitduel met DVVC.

TVC Breda – FC Drunen 3-2 (2-1)
0-1 FC Drunen, 1-1 Jeroen Ooms, 2-1 Willino van Venrooy, 2-2 FC Drunen, 3-2 Willino van Venrooy.