Datum: zondag 29 mei 2022, 15:19 - Auteur: Redactie

VIDEO: TVC Breda vloert Molenschot en is kampioen

TVC Breda heeft zichzelf zondag tot eindbaas van 5A gekroond. In een direct gevecht met concurrent Molenschot bewees de club uit Tuinzigt de verdiende kampioen te zijn.

Voetballend Tuinzigt én Westerpark rukten zondag uit, waardoor Sportpark Kwakkelhut een heerlijk plekje was in het voetballandschap van de Parel van het Zuiden. Eigenlijk wist eenieder dat TVC Breda kampioen ging worden, maar toch moesten de bezoekende dorpelingen nog even aan de kant worden gezet. En voor rust lukte dat niet, waardoor er toch nog een soort van spanning ontstond.

Maar de ploeg van coaches Nijs Kivits, Johan Rijndorp en Kevin Faas brak de pot open pal na rust, toen topscorer Jeroen Ooms de scode open wist te breken (zie video hier onder). En de linksbuiten maakte met zijn verwoestende rechterbeen ook nog de 2-0, waardoor het over en sluiten was. Het vuurwerk voor de wedstrijd, klonk ook na de wedstrijd. Volkszanger Evert van Huygevoort maakte nog een zieke treffer.

Op acrobatische wijze hakte hij de bal in het vijandelijke doel en het slotakkoord was voor Tijmen Ooms. Overigens nog een shout-out naar de doelman van de Viola’s, Jay Regter. Hij stopte net als vorig weekend opnieuw een strafschop. Deze keer bij een 2-0-tussenstand. De jongen sluitpost is aan. Inmiddels gaat het feest los op het terrein van TVC Breda, waar de kantine ook stomend te noemen is.

“Het is volle bak feest”, glundert trainer Johan Rijndorp als hij rond de klok van acht uur met Voetbalinbreda.nl spreekt. “Ik heb het altijd tegen jullie gezegd, wij zijn de beste. Maar we moesten het wel waar maken en dat hebben we gelukkig gedaan”, aldus de oud-spits, die nog niet weer of hij volgend jaar door zal gaan als trainer. Nijs Kivits en Kevin Faas hebben hun contract wel verlengd.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DEZE WEDSTRIJD DOOR ONZE FOTOGRAAF JOS THOMMASSEN OP ONZE FACEBOOK-PAGINA!

TVC Breda – Molenschot 4-0 (0-0)
1-0 (pen.) en 2-0 Jeroen Ooms, 3-0 Evert van Huygevoort, 4-0 Tijmen Ooms.