Datum: zondag 12 februari 2023, 18:51 - Auteur: Redactie

TVC Breda voelt zich benadeeld tegen titelfavoriet VVR

Bijna vloerde promovendus TVC Breda zondagmiddag VVR. De koploper uit Rijsbergen kwam goed weg in Tuinzigt, waar de thuisclub baalde van de arbiter.

Na de vreselijke periode van de ploeg uit Tuinzigt, waarin twee schoonvaders van selectieleden overleden en een lid van de vereniging, was er slechts een training aan te pas gekomen voor de kraker tegen lijstaanvoerder VVR. Ondanks het grote verdriet en de uitvaarten van enkele dagen eerder, kwamen de Viola’s uitstekend voor de dag. Jeroen Ooms (foto) is weer helemaal fit na een langdurige blessure en opende de score op sportpark Kwakkelhut. Samen met Romano Rijndorp was hij de uitblinker.

Na een eigen treffer van goalie Jay Regter assisteerde Rijndorp na rust Tony Damen echter voor de 2-1 en een zege leek in de maak. Gek genoeg maakte ook Mike Vermeulen een eigen treffer en werd de wedstrijd onbeslist afgesloten. Maar, dat was niet na een hectische slotfase, waarin TVC Breda flink baalde van arbiter Herman van der Pluijm. Hij gaf geen penalty toen Ooms werd getorpedeerd in de vijandelijke zestien, maar de veteraan in het zwart weigerde te fluiten voor een vermeende overtreding.

In het thuiskamp waren ze dan ook woedend. “We verliezen vandaag van de scheids”, foetert één van de drie trainers van TVC Breda, Johan Rijndorp. “Normaal zeg ik niks over een scheidsrechter, maar vandaag was het helaas zijn show, met als toppunt de laatste minuut. Jeroen Ooms breekt door na een steekbal en gaat alleen op de keeper af en wordt in de zestien finaal van achter afgezaagd en we krijgen niks, zelfs de mensen van VVR begrepen er niks van. Uiteindelijk verliezen we vandaag twee punten, maar we zijn trots op deze ploeg. Na de heftige periode lieten we  zien dat we een hele goede ploeg zijn als we compleet blijven. De punten komen dan vanzelf.”

Ook de hoofdrolspeler zelf, Van der Pluijm, sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Het was een leuke en spannende wedstrijd. Ruim in  blessuretijd vond heel TVC Breda dat ik een strafschop had moeten geven. Ik stond vrij goed en vond het 100 procent geen strafschop.  De emoties liepen hoog op nadat ik door liet spelen en floot toen slim voor het einde van de wedstrijd ander had  ik diverse rode kaarten moeten geven. Misschien dat het met een VAR erbij anders was verlopen. Ondanks deze emoties was het een fijne wedstrijd.”

TVC Breda – VVR 2-2 (1-1)
1-0 Jeroen Ooms, 1-1 eigen doelpunt, 2-1 Tony Damen, 2-2 eigen doelpunt.