Datum: zondag 8 maart 2020, 19:55 - Auteur: Redactie

TVC Breda walst in tweede bedrijf over Advendo heen

Advendo is aan de betere hand in 5B, maar vertrok toch met de staart tussen de benen huiswaarts zondag na de stadsderby bij TVC Breda. Na een evenwichtige eerste helft gingen de Viola’s los na de pauze.

Op sportpark Kwakkelhut troffen twee teams uit Breda elkaar die dit seizoen teleurstellen als het gaat om het sportieve plaatje. Beiden steevast bivakkerend in het rechterrijtje, waarbij voor Advendo bijna continu de rode lantaarn droeg. Maar sinds de komst van coach Martijn Malinka tussentijds en de terugkeer van een aantal geschorste sterkhouders gaat het beter in Breda-Noord. Daarom was de pot in Tuinzigt toch best interessant, ondanks alle niet uitgekomen verwachtingen

Zeker toen Umit Koc de score opende tegen de verwachting in. De thuisploeg had het lastig, maar pareerde wel op tijd. De jonge Jeroen Ooms liet de ruststand namelijk op 1-1 bepalen en dat was een goede afspiegeling van de verhoudingen binnen de krijtlijnen. Maar zo gelijkopgaand als het eerste bedrijf was, zo eenzijdig was de tweede. Jordy Zwetsloot zorgde nog geen dertig seconden na het startsignaal voor de voorsprong van de gastheren, waarna wederom Ooms Advendo pijn deed: 3-1.

“We gaven het toen helemaal weg in de tweede helft”, baalde Malinka tegenover Voetbalinbreda.nl. Hij zag hoe Jeremy Sips, Mick van de Broek en Bryan Veth de score bijna monsterachtig aan deden voelen voor de rood-witten. “Voor rusten speelden we heel slecht en gingen we mee met het voetbal van Advendo”, vertelt winnend trainer Johan Rijndorp. “Na rust schakelden we bij, gingen we voetballen en liepen we over Advendo heen. Zes punten in vijf dagen is heerlijk voor deze jonge ploeg.”

TVC Breda – Advendo 6-1 (1-1) 0-1 Umit Koc, 1-1 Jeroen Ooms, 2-1 Jordy Zwetsloot, 3-1 Jeroen Ooms, 4-1 Jeremy Sips, 5-1 Mick van de Broek, 6-1 Bryan Veth.