Datum: zondag 22 mei 2022, 16:26 - Auteur: Redactie

TVC Breda walst pa na rust over FC Drunen heen

De titel van 5A is bijna binnen voor TVC Breda. Zondagmiddag overleefde de koploper uit Tuinzigt een lastig uitduel met FC Drunen, waar goalie Jay Regter de hoofdrol had.

Dat elke zondag een finale is voor titelfavoriet TVC Breda is een publiek geheim, maar in en tegen Drunen ging het wel heel stroef de eerste fase. Doelman Jay Regter hield de bezoekers meerdere malen op de been met puike reddingen en het was aan hem te danken dat de ruststand op 0-0 bleef steken.

In het tweede bedrijf gooiden de Viola’s de schroom van zich af en begonnen te domineren. Topschutter Jeroen Ooms (foto) maakte die altijd o zo belangrijke openingsgoal die alles openbrak. Toen die eenmaal viel, ging het plots hard voor de formatie van het trainerstrio Nijs Kivits, Kevin Faas en Johan Rijndorp.

Middenvelder Jeremy Sips stond op met een dubbelslag en Mick van de Broek bepaalde de eindstand op 0-4. Klinkende cijfers, maar zo makkelijk ging het dus allemaal niet. Bij een 0-3-tussenstand stopte Regter overigens nog een strafschop, om maar aan te geven dat het niet vanzelf ging in het ‘duinen-dorp’.

“We stonden de eerste 25 minuten onder hoogspanning”, geeft coach Rijndorp toe na afloop aan Voetbalinbreda.nl. “Onze keeper Jay Regter, veruit onze beste speler vandaag, redde ons steeds, maar na rust gingen we voetballen en waren we de beste. Het was een pittige middag, vooral voor rust.”

“FC Drunen is in mijn ogen één van de beste ploegen van de competitie en staan te laag.” En dus volgt volgende week zondag dé apotheose waarop heel Tuinzigt heeft gesnakt de afgelopen jaren. Een duel om de titel en een plek in de zondag vierde klasse. “Als we Molenschot verslaan is de titel binnen.”

FC Drunen – TVC Breda 0-4 (0-0)
0-1 Jeroen Ooms, 0-2 en 0-3 Jeremy Sips, 0-4 Mick van de Broek.