Datum: donderdag 3 maart 2022, 22:30 - Auteur: Redactie

TVC Breda wint en coach Faas ziet 15-jarige zoon debuteren

Een heerlijk inhaalavondje donderdag in Tuinzigt. TVC Breda haalde uit tegen TPO in 5A en zag Milan Faas met verve debuteren.

Faas (15) is de zoon van één van de coaches (Kevin Faas) en kon terugkijken op een heerlijke entree. Hij zag hoe topschutter Jeroen Ooms binnen mum van tijd een comfortabele voorsprong op het scorebord knalde namens de Bredanaars. Het bezoek uit Moerdijk reageerde wel even giftig en schoot nog voor het rustsignaal de aansluitingstreffer tegen de touwen.

Met de eveneens weer in de basis begonnen Romano Rijndorp (16) en de invalbeurt van Dani Frijters (17) was het jeugdige elan van sportpark Kwakkelhut TPO te machtig. Jimmy van Endschot (3-1), Tony Damen vanaf de stip (4-1) en wederom Van Endschot zorgden voor de 5-1- zege. Dit tot grote tevredenheid van trainer Johan Rijndorpt, die met Voetbalinbreda.nl sprak.

“Dit zijn goede ontwikkelingen vanuit onze jeugdopleiding. We speelden goed tot de 2-0. Daarna zakte het tempo even weg, maar in de tweede helft hebben we door weten te drukken en een dik verdiende overwinning geboekt, die noodzakelijk was.” De Viola’s staan door hun inhaalzege nu op de tweede plek, maar hebben we meer duels gespeeld dan diverse concurrenten onder hen.

TVC Breda – TPO 5-1 (2-1)
1-0 en 2-0 Jeroen Ooms, 2-1 eigen doelpunt, 3-1 Jimmy van Endschot, 4-1 Tony Damen (pen.), 5-1 Jimmy van Endschot.