Datum: zondag 5 november 2023, 18:43 - Auteur: Redactie

TVC Breda wint in Rotterdam en sluipt linkerrijtje binnen

Dik verliezen van de groten, zakelijk winnen van de kleintjes: TVC Breda draait ondanks een jongere en kwalitatief mindere selectie dan vorig seizoen prima mee in 4B. Zondag won de club uit Tuinzigt op het gras van HOV-DJSCR.

De eerste helft was gelijkwaardig in Zuid-Holland, waarin de gastheren er een paar keer gevaarlijk uit kwamen, maar de Bredanaars niet heel veel weggaven op een paar momenten na: 0-0 na drie kwartier strijden. “In de rust hebben we aangegeven dat we vooral vanuit een gesloten verdediging moesten spelen en geduldig op onze kans moesten wachten omdat we kwaliteiten hebben om kansen te creëren”, vertelt coach Kevin Faas aan Voetbalinbreda.nl.

En toen was het moment daar; vanuit een corner werd de bal goed teruggelegd op Bryan Veth, die met een mooi schot de ban brak: 0-1. “En dan is het billenknijpen tot het einde, maar vooral de tweede helft hebben we helemaal niks weggegeven en dan win je terecht. En de nul houden is ook goed voor het moraal van de jonge groep. Ik ben zeker een hele trotse trainer”, besloot de voormalige middenvelder met een grote glimlach en de zevende positie op de ranglijst.

HOV/DJSCR – TVC Breda 0-1 (0-0)
0-1 Bryan Veth.