Datum: zondag 8 mei 2022, 15:29 - Auteur: Redactie

TVC Breda wint pas na rust in bizarre strijd tegen HZ ’75

Sportpark Kwakkelhut zag zondagmiddag een knotsgekke wedstrijd in 5A. Laagvlieger HZ deed voor rust goed mee, maar kreeg na de pauze een pak rammel van koploper TVC Breda, dat ook de concurrentie zag morsen.

Een flitsende start voor de mannen van coaches Nijs Kivits, Kevin Faas en Johan Rijndorp. Romano Rijndorp (foto) maakte twee goals en het bezoek uit Hooge Zwaluwe liep zoals verwacht meteen achter de feiten aan. Maar binnen mum van tijd stond het verrassend weer gelijk. Tony Damen maakte er 3-2 van, maar wederom een strafschop betekende een 3-3-ruststand. Vreemd, maar waar.

In de tweede helft schakelde TVC Breda een versnelling hoger en was het snel over met het verweer van de dorpelingen. Damen en Jeroen Ooms beslisten de wedstrijd (5-3), waarna Tijmen Ooms met een dubbelslag de score aandikte. Milan Faas, de zoon van de trainer Kevin Faas produceerde de 8-3 en toen HZ de 8-4 nog aan liet tekenen, voltooide het grote talent Rijndorp zijn hattrick: 9-4.

“We begonnen heel sterk en kwamen verdiend op 2-0 Daarna zakken we wat weg en staat het gelijk. Na rust speelden we twee tempo’s hoger en liepen we er overheen. Iedere week is voor ons een finale en iedere wedstrijd is lastig voor ons”, aldus Johan Rijndorp na afloop tegen Voetbalinbreda.nl. Wat mooi was voor de equipe uit Tuinzigt, is dat directe concurrenten Molenschot en Neerlandia punten lieten liggen.

TVC Breda – HZ ’75 9-4 (3-3)
1-0 en 2-0 Romano Rijndorp, 2-1 en 2-2 (pen.) HZ ’75, 3-2 Tony Damen, 3-3 HZ ’75 (pen.), 4-3 Tony Damen, 5-3 Jeroen Ooms, 6-3 en 7-3 Tijmen Ooms, 8-3 Milan Faas, 8-4 HZ ’75, 9-4 Romano Rijndorp.