Datum: zondag 28 november 2021, 16:35 - Auteur: Redactie

TVC Breda wint vrij eenvoudig van stadsgenoot Advendo

Het gehavende Advendo kon ook zondagmiddag geen potten breken in 5A. Stadsrivaal TVC Breda was in het eigen Tuinzigt de sterkste van de twee.

Ondanks de openingsgoal van Bunyamin Canli en de uiteindelijke 2-0-ruststand liep het voetballend niet op rolletjes voor de thuisclub. De technische staf besloot Romano Rijndorp te brengen in de tweede helft, die ondanks zijn stages bij NAC Breda en Willem II toch op de bank zat vanwege blessures bij de Viola’s. Zijn entree pakte fantastisch uit, want in de 47ste minuut scoorde het 16-jarige talen al.

Advendo, dat ultradefensief hoopte te overleven, kreeg uiteindelijk nog een daverende knal te verweken van Leroy van Berkom. De jonge verdediger knalde een bal van ruim 30 meter via de onderkant van de lat en het hoofd van Mick van de Broek binnen, maar de statistici gunden de goal aan Van Berkom. Namens de gasten uit de Hoge Vucht redde Kendrick Cecilia nog de sportieve eer vanaf de penaltystip.

Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met de winnende coach Johan Rijndorp. “Advendo kwam niet om te voetballen en dat is hun goedrecht. Voor ons was het lastig het baltempo hoog te houden omdat ze bijna met iedereen terug speelden en alles in een trechter liep. In het uitkamp was de stemming uiteraard somber. Geen monsternederlagen meer voor de rood-witten, maar punten zijn nog ver te zoeken.

TVC Breda – Advendo 4-1 (2-0)
1-0 Bunyamin Canli, 2-0, Jimmy van Endschot, 3-0 Romano Rijndorp, 4-0 Leroy van Berkom, 4-1 Kendrick Cecilia (pen.),