Datum: zondag 11 oktober 2020, 17:54 - Auteur: Redactie

TVC Breda wint weer en is de ‘maximale’ koploper

Tot dusver is TVC Breda een klasse apart in 5A. Zondagmiddag op het gras van SVG voegde de ploeg uit Tuinzigt weer drie punten toe aan het indrukwekkende totaal.

De vraag is elke week ‘kan TVC Breda dit volhouden?’. Het antwoord luidt als volgt: ja. Bij SVG hadden de Bredanaars het aanvankelijk nog moeilijk met de thuisploeg, maar dankzij Jeroen Ooms braken de Viola’s de ban. Hij bepaalde met een dubbeslag de rustand op 0-2 bepaalde. Na de pauze ging het stukken beter, want de bezoekers domineerden en zagen hoe Mick van den Broek de wedstrijd besliste: 0-3. Ooms voltooide daarna zijn hattrick en ook de jonge defensieleider Leroy van Berkom (foto) prikte raak: 0-5.

“De eerste vijftien minuten hadden we het lastig met het aanvallende spel van SVG en waren we slordig in balbezit. Dankzij individuele klasse rusten we met een 2-0-voorsprong. Na rust zijn we beter gaan voetballen, alleen waren we slordig in de eindfase, anders maken we tien doelpunten. Op een bal voorlangs na gaven we niks weg. Uiteindelijk zijn we heel tevreden met twaalf punten uit de eerste vier wedstrijden”, aldus winnend trainer Johan Rijndorp na de uitzege in gesprek met Voetbalinbreda.nl.

SVG – TVC Breda 0-5 (0-2)
0-1 en 0-2 Jeroen Ooms, 0-3 Mick van den Broek, 0-4 Jeroen Ooms, 0-5 Leroy van Berkom.