Datum: maandag 18 april 2022, 17:52 - Auteur: Redactie

Twaalfde nederlaag voor dolend WDS is een feit

WDS ’19 is op ‘degradant’ DEVO na de slechtste club van 4C. Zeker nadat er maandagmiddag werd verloren op het gras van Right ‘Oh.

Na elf minuten spelen volgde de eerste tegenslag voor de oudste amateurclub van Breda al: slordig balverlies en een counter van Right ‘Oh. Koen van Kleef zette de achtervolging in en greep reglementair in door de bal over de achterlijn te spelen. De scheidsrechter zag het echter anders en legde de bal op de stip: 1-0. Er werden over en weer veel kleine overtredingen gemaakt en zo gaf WDS amper twee minuten na de openingstreffer een vrije trap weg net over de middellijn. De snel genomen vrije trap werd diagonaal gespeeld naar de linkerkant en de bal werd panklaar neergelegd: 2-0, doelman Rigean Pungi alias Fransje was kansloos.

Na het eerste kwartier kwam WDS wel wat beter in het eigen spel. Kleine overtredingen in de omschakeling zorgden ervoor dat het tempo er snel uitgehaald werd door de gastheren. Helaas floot er een arbiter die daar niet op ingreep. Een grote kans voor de blauwen; Van Kleef brak goed door en vond bij de eerste paal Boris Bossink, die de bal met zijn knie richting goal kreeg, maar geen doelpunt. Een aantal vrije trappen en een schietkans van Bayram Avci leverden geen aansluitingstreffer op.

Met Bart van Eekelen voor Bayram Avci was de doelstelling voor de tweede helft wel duidelijk. Sneller de snelle zijkanten zoeken en zoveel mogelijk uit de duels blijven. WDS startte prima in de organisatie, maar liet zich na wederom elf minuten toch weer foppen: 3-0 en een kansloos vooruitzicht. Met Levi van Beckhoven en Abdul Avci voor Koen van Kleef en Danisho Siner en iets later aanvaller Jouri Brouwer voor Ralph de Brouwer werden de laatste aanvallende intenties ingezet door de Bredanaars. Hierdoor kreeg Right ‘Oh nog wel twee hele grote kansen die over werden geschoten, maar het waren de gasten die toch nog een goal maakte.

Cheyondre Richardson gaf de steekbal op Abdul Avci en eindelijk waren de gastheren te laat met het maken van een (kleine) overtreding. Abdul Avci (foto) faalde oog in oog met de keeper niet: 3-1 met nog een kleine tien minuten te gaan. Hierna nog wat kansen voor Abdul Avci, Van Eekelen en een schietkans voor Dinh Vo en Van Beckhoven, maar verder dan een goal kwam WDS niet. Na afloop stond WDS-coach Martijn van Wanrooy Voetbalinbreda.nl desalniettemin weer netjes te woord.

“Het wordt een beetje een herhalend verhaal helaas. We herstellen ons nog redelijk na de slechte wedstrijd van donderdag, maar het is helaas niet voldoende voetballend gezien om het fysieke van de tegenstander uit de weg te gaan. Daarbij zeggend dat Right ‘Oh mij voetballend wel verbaasde vergeleken met de thuiswedstrijd. Ze hadden echt aanvallende intenties en hebben verdiend gewonnen. Nu opmaken richting de belangrijke thuiswedstrijd tegen Raamsdonk komende zondag.”

Right ‘Oh – WDS ’19 3-1 (2-0)
1-0, 2-0 en 3-0 Right ‘Oh, 3-1 Abdul Avci.