Datum: zondag 30 september 2018, 16:00 - Auteur: Redactie

JEKA redt zijn eerste punt op het hogere niveau

JEKA sleepte zondagmiddag een punt uit het vuur bij WSC. Na een achterstand tijdens de rust, kon de Bredase promovendus alsnog een verdiend gelijkspel bewerkstelligen in 2E.

Ondanks het feit dat de Tricolores lang tegen een achterstand moesten aankijken in Waalwijk, heerste er geen jubelstemming bij JEKA-coach Bas Liebregts. Hij zag hoe Jules Philippart na rust een steekbal gaf op Rutger Schalks, die na een puike actie Randy Klees voor het vijandelijke doel zette. De jonge aanvaller scoorde via een bekeken schuiver en redde zodoende een punt voor JEKA.

“Maar de teleurstelling overheerst. Waarom? Omdat we 70 minuten dominant voetbal hebben gespeeld. We zijn weer in vorm en langzaam compleet aan het worden”, doelt de Bredase oefenmeester op het ontbreken van Merijn Notenboom, Stefan van Dongen, Robin Rovers, Axel Tichelaar en Bas van Heijst. Allen kampen ze met kleine pijntjes en zijn ze op de weg terug.

Het lijkt dus een kwestie van iets meer geluk hebben en Jeugdig Enthousiasme Kan Alles speelt een goede rol in de competitie. “Ja, zo kun je het wel zeggen”, aldus Liebregts tegenover Voetbalinbreda.nl na afloop. Volgend weekend wacht de stadskraker tegen Beek Vooruit. Op sportpark Tussen de Leijen zal zich ongetwijfeld een geweldig voetbalgevecht ontplooien.

WSC – JEKA 1-1 (1-0)
1-0 WSC, 1-1 Randy Klees.