Datum: zondag 15 oktober 2023, 15:33 - Auteur: Redactie

Tweede vernedering op rij voor onherkenbaar TVC Breda

Opnieuw een nederlaag met acht tegengoals voor TVC Breda in 4B. Zondagmiddag was RCD de boeman voor de dolende ploeg uit Tuinzigt.

Het zit de Viola’s niet mee dit seizoen. Nadat er drie steunpilaren naar TSC vertrokken, nog wat andere spelers stopten en bijvoorbeeld de ervaren Mateusz Sleziak terug naar Polen moest voor zijn gebroken arm, is de positieve vibe iets minder nu. Racing Club Dordrecht profiteerde daar dan ook gretig van. In Zuid-Holland liep de thuisclub al rap weg naar een 3-0-voorsprong. Bryan Veth bracht de achterstand terug tot een marge van twee, maar nadat RCD 4-1 maakte was het helemaal over met het Bredase verzet. Net als vorig weekend tegen Waspik (8-2-nederlaag) volgde er weer een monsternederlaag: 8-1.

“Of wij erg tekort komen momenteel of RCD heel goed is? Beiden. Op dit moment komen we tekort tegen ploegen die gedegradeerd zijn.
En we geven helaas te snel cadeautjes weg, dat breekt ons de laatste weken op. Als je denkt terug te komen in de wedstrijd krijgen we te makkelijk de goals tegen helaas. Je merkt nu dat het voor onze jonge ploeg wennen is om met teleurstellingen om te moeten gaan, dan laten we het lopen en zijn we geen team, dus dat moet echt beter. En verder moeten we gewoon doorgaan en verlies je terecht de laatste wedstrijden, maar ik heb nog steeds vol vertrouwen in deze groep om ons te handhaven in deze competitie. We hebben kwaliteit genoeg, maar het moet zeker beter”, vertelde trainer Kevin Faas aan Voetbalinbreda.nl.

RCD – TVC Breda 8-1 (6-1)
1-0, 2-0 en 3-0 RCD, 3-1 Bryan Veth, 4-1, 5-1, 6-1, 7-1 en 8-1 RCD.