Datum: vrijdag 16 december 2022, 23:52 - Auteur: Redactie

Uitgerekend Hilterman loodst Almere City voorbij NAC

NAC is er niet in geslaagd de overwinning op Willem II een goed vervolg te geven. In een wedstrijd die weinig kansen kende trok Almere City uiteindelijk aan het langste eind: 0-1.

Vandaag prijkten een aantal bijzondere namen op het wedstrijdformulier. Doelmannen Roy Kortsmit en Aron van Lare waren ziek en moesten. Hierdoor maakte Pepijn van de Merbel vandaag zijn debuut onder de lat. Op de reservebank zaten jeugdkeeper Roel van Zutphen en oud-keeper en huidig keeperstrainer Gabor Babos. Ody Velanas was geschorst. Hij werd vervangen door Ezechiel Banzuzi.

Het eerste deel van het duel was allesbehalve enerverend. Er gebeurde weinig op het veld. Beide ploegen wisten geen kansen te creëren totdat in de 22e minuut uit het niets Jeredy Hilterman alleen op Van de Merbel af kon. De aanvaller schoot de bal in de verre hoek en zette zijn ploeg op voorsprong: 0-1.

Het enige gevaar van Bredase zijde in de eerste helft was een afstandsschot van Ruben Ligeon. Beide ploegen gingen aan de thee met een ruststand van 0-1.

De tweede helft was lang hetzelfde spelbeeld als de eerste. Anselmo Mac Nulty moest nog een keer ingrijpen om erger te voorkomen. Na het inbrengen van Thomas Marijnissen en Kaj de Rooij leek NAC er een slotoffensief uit te persen.

Thomas Marijnissen kreeg direct na zijn invalbeurt een grote kans, maar zijn inzet verdween net langs de paal. Twee minuten later werd een bal van de voet van Antonia van de lijn gehaald en wilde de scheidsrechter er niet aan een penalty te geven na een vermeende handsbal.

Drie minuten voor tijd pompte NAC de bal er maar weer eens in. Rechtsachter van Almere City Akuyobi miste de bal, die daarna op zijn hand viel. De scheidsrechter wilde er opnieuw niet aan en zo eindigde dit duel in 0-1.

(bron: nac.nl)

NAC Breda – Almere City 0-1 (0-1)
0-1 Hilterman.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss