Datum: zondag 6 september 2020, 13:31 - Auteur: Redactie

Uitgerekend Ikililou slacht PCP met een ‘hattrick’

Na de bekerstunt van vorig weekend tegen Groen-Wit (3-2-winst, red) was de opening van 4C zondag minder succesvol voor PCP. Wat heet, RFC was veel te sterk voor het Bredase bezoek.

Hij verliet PCP deze zomer voor RFC en ontmoette direct zijn oud-ploegmaten tijdens de eerste speelronde van het nieuwe seizoen. Dat kwam de gasten uit Brabantpark slecht uit. De doelpuntenmachine deed PCP veel pijn: de openingsgoal was meteen van Ikililou (foto). De ex-speler van Baronie, die samen met Crea Zimmerman, die overigens geblesseerd is, verhuisde van PCP naar Raamsdonksveer, zag even later hoe Niek Broeders de marge verdubbelde.

PCP zag het allemaal lijdzaam toe. Helemaal toen Ikililou vanaf de strafschopstip de beslissende 3-0 maakte. Die penalty werd versierd door een andere Bredanaar: Cheyondre Richardson. De voormalige belofte van WDS ’19 en Baronie was een plaag voor de uitdefensie. Tot overmaat van ramp voor PCP voltooide de Bredase spits ook nog zijn hattrick: 4-0. Mo Alsaadi kon nog wel iets terug doen voor de bezoekers, maar de kleinste amateurclub van de Gemeente Breda vertrok uiteindelijk gedesillusioneerd huiswaarts.

Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met beide partijen. “RFC is een goed team. Alleen bij ons hadden de bepalende spelers hun niveau niet vandaag, anders was het een andere wedstrijd geworden, dat weet ik zeker. Maar ja, je kunt niet elke pot een negen halen. Of ik Ibrhahim na afloop nog een klap heb verkocht? Hij rende weg”, knipoogt PCP-coach Richard Hoogkamer na de gekscherende vraag.

In het uitkamp kwam uiteraard Ikililou aan het woord. “Ik hoopte op een zege op mijn oude ploeg, anders was mijn overstap voor niets geweest. Ze hebben een goede ploeg en kunnen ver komen als ze bij elkaar blijven. Wij zijn alleen veel beter op elkaar ingespeeld en een echt team.”

RFC – PCP 4-1 (2-0)
1-0 Ibrahim Ikililou, 2-0 Niek Broeders, 3-0 (pen.) en 4-0 Ibrahim Ikililou, 4-1 Mo Alsaadi.