Datum: dinsdag 19 november 2019, 22:23 - Auteur: Redactie

Ultieme vreugde bij ‘cup-fighter’ Baronie ZA na pingels

Zaterdag vierdeklasser Baronie zit in de derde ronde van het bekertoernooi. Dinsdagavond won de nieuwe ploeg uit Breda na een bizar doelpuntenfestijn bij een zaterdag derdeklasser ONI.

Het was koud in ‘s-Gravenmoer, schemerig ook. Toch werden de toeschouwers verwend. Wat heet, al voor rust ging het los tijdens een kraker, die het ware bekersfeertje ontwikkelde. ONI liep snel uit naar 2-0, maar dankzij de in vorm verkerende Kevin van de Luitgaarden kwam het bezoek uit Ijpelaar terug in de strijd.

En het zou er alleen maar beter op worden voor de equipe van trainer Ricardo van den Bos, ondanks nog wat extra beren op de weg. Boris Fuchs maakte direct na rust de gelijkmaker, maar de gastheren schrokken niet en lieten de 3-2 aantekenen. Maar weer was daar Van de Luitgaarden met een goal: 3-3.

Bent U bijgekomen? We hopen het, want ONI leek met zijn vierde goal van de avond voor een enorme domper te zorgen. Terwijl het uitkamp vreesde voor uitschakeling, was de behendige buitenspeler Yassine Bitchou daar met de verlossende gelijkmaker: 4-4 (!).

Geen verlening, meteen strafschoppen. Alle harten vlogen als stuiterballen door de borstkas. De ‘loterij’ moest uitwijzen wie het ticket zou grijpen voor ronde 3. Held van de avond werd Baronie-goalie Rick Eichelsheim, hij keerde de beslissende strafschop.

ONI – Baronie ZA 4-4 (2-1) *Baronie wint na strafschoppen* 1-0 en 2-0 ONI, 2-1 Kevin van de Luitgaarden, 2-2 Boris Fuchs, 3-2 ONI, 3-3 Kevin van de Luitgaarden, 4-3 ONI, 4-4 Yassine Bitchou.