Datum: donderdag 31 januari 2019, 02:04 - Auteur: Redactie

Unicum voor SC Hoge Vucht en Boeimeer na straf KNVB

Degradatiekandidaten SC Hoge Vucht en Boeimeer hebben punten in mindering gekregen van de KNVB. Beide ploegen zorgen daarmee ongewild voor een unicum in 4C.

Voor Hoge Vucht worden het vier punten in mindering na het uit de hand gelopen duel met Right ‘Oh in Geertruidenberg voor de winterstop. Nadat iemand langs de lijn zich schuldig maakte aan racisme, ging het voor de kantine los. Het oordeel treft alleen de Bredanaars, de thuisploeg gaat vrij uit. Ook een boete van 400 euro is een feit.

Boeimeer kwam vlak voor de winterstop in personele nood. Het reisde daarom niet af naar Be Ready. De club uit de Haagse Beemden krijgt drie punten in mindering en een boete van 150 euro. Veel maakt de puntenstraf niet uit voor de Koningsblauwen. Volgend seizoen gaat Boeimeer met een eerste elftal alleen op zaterdag spelen.

Door de sancties van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond is de sportieve schande nu wel compleet. Boeimeer staat nu met nul punten op de dertiende plek na elf gespeelde wedstrijden. SC Hoge Vucht heeft zeven wedstrijd afgewerkt. Hun tussenbalans staat nu op -3. De zondag vijfde klasse komt steeds dichterbij.

En als het voormalige Barça uiteindelijk degradeert is het nog maar de vraag of het nog wel mag voetballen. Er loopt nog steeds een grootschalig onderzoek na recente incidenten die de multiculti-club in verlegenheid hebben gebracht. Een uitspraak is er nog niet geweest, maar dat er nog het nodige staat te gebeuren lijkt onvermijdelijk.