Datum: zaterdag 21 oktober 2023, 18:18 - Auteur: Redactie

Unitas ’30 laat Internos al binnen kwartier kansloos

De paar honderd toeschouwers in Etten-Leur hoopten op een spannende derby, maar al na tien minuten was het gedaan met de spanning. Unitas ’30 was veel te sterk voor Internos en gaat door naar de derde ronde.

Geel-blauw tegen geel-zwart. Etten versus de Leur. Een zaterdag derdeklasser tegen een zondag Vierde Divisie-club. Het was vooraf een smakelijk affiche, maar in realiteit een nat geregend frietje mayonaise. Al na vijf minuten opende Danny Lauwen de score en enkele momenten later kopte een thuisverdediger de 0-2 achter zijn eigen keeper. Toen Lauwen binnen een kwartier de 0-3 maakte, wist iedereen: ‘we zijn een beetje voor niks gekomen’.

En zo was het ook, want Lauwen maakte er 0-4 van en een vrije trap van Bas Rokx zorgde voor een 0-5-tussenstand tijdens de rust. Unitas ’30 was als een wervelstorm elke keer als het uitrukte. Het verschil in niveau simpelweg te groot. Soms, heel soms. waren er glimpen op te vangen van wat Internos is. Linksback Ramon Krijnen, die met bravoure speelt, Jaye Musters die ook voetbal ademt en natuurlijk Sven van Zwam, de aanvalsleider.

Hij ontving voor rust een bal aan de rechter zijlijn, streepte een heerlijke pass diagonaal naar Musters, die op zijn beurt meegaf aan de opkomende Krijnen, wiens voorzet geen goal opleverde uiteindelijk. Maar dit trio, in elke linie een voor zaterdag derde klasse-begrippen topper, moest het doen, want de rest gaf niet thuis. En dus werd het een onmogelijke opgave tegen spelers van een nog hoger kaliber als Achraf Chouiter en aanvoerder Lauwen van de gasten.

Na rust mocht de van The Gunners overkomen captain Eljay Hoed invallen. Hij is bij Internos op de bank terecht gekomen, maar zijn onverzettelijkheid had men voor rust misschien kunnen gebruiken. Het ging in de tweede helft dan ook beter, toen Van Zwam de 1-5 maakte. Unitas ’30 scoorde er nog wel twee, maar het werd in elk geval geen mensonterende uitslag. Unitas ’30 is gewoon een favoriet voor de bekerwinst en Internos moet hopen op een leuk jaar in 3B.

Internos – Unitas ’30 1-7 (0-5)
0-1 Danny Lauwen, 0-2 eigen doelpunt, 0-3 (pen.) en 0-4 Danny Lauwen, 0-5 Bas Rokx, 1-5 Sven van Zwam, 1-6 Ferdy Barendse, 1-7 Achraf Ouaddaf.