Datum: zaterdag 25 mei 2024, 18:38 - Auteur: Redactie

Unitas ’30 nacompetitie in met opgeheven hoofd na bizarre zege

Volgend weekend wacht Bennekom in de nacompetitie om lijfsbehoud, maar zaterdag moest Unitas ’30 nog tegen Orion spelen in de Vierde Divisie. De ploeg uit Etten-Leur trok uiteindelijk aan het langste eind na een krankzinnige pot.

Toen Danny Lauwen de score opende op sportpark de Lage Banken vielen de goals als rijpe appeltjes. Orion maakte gelijk, maar Achraf Ouadaf bezorgde de thuisploeg de voorsprong weer. Uiteindelijk leek de uitploeg aan de leiding te gaan tijdens de rust, maar Matz Hofman en Tobias Ernst kantelden het duel weer: 4-3. Nog voor rust stond het 5-3.

In de tweede helft werd er ook geprikt, maar wel door Orion. Twee goals en het stond plots 5-5. In de slotfase sloeg Lauwen echter toe en daarom wonnen de geel-zwarten een uiterst vermakelijk doelpuntenfestijn. Volgende week zaterdag moet Unitas ’30 zijn eerste degradatieduel spelen. Bennekom, dat vijfde werd in 1G, komt dan op bezoek.

Unitas ’30 – Orion 6-5 (5-3)
1-0 Danny Lauwen, 1-1 Orion, 2-1 Achraf Ouadaf, 2-2 en 2-3 Orion, 3-3 Matz Hofman, 4-3 Tobias Ernst, 5-3 Danny Lauwen, 5-4 en 5-5 Orion, 6-5 Danny Lauwen.