Datum: zondag 30 oktober 2022, 16:21 - Auteur: Redactie

Unitas ’30 nipt ten onder op het gras van EVV in Echt

In de Vierde Divisie was Unitas ’30 niet in staat een resultaat te behalen zondag. EVV was voor eigen publiek te sterk voor het bezoek uit Etten-Leur.

De 200 toeschouwers zagen vanaf de aftrap een levendig duel met twee ploegen die vol voor de aanval kozen. Toch duurde het tot de 24ste minuut voordat de eerste treffer kon worden genoteerd. Na een dikke blunder in de Unitas-achterhoede kwam Björn Stassen vrij voor Unitas-doelman Jeroen Sebregts. Met een bekeken schuiver zette hij EVV op voorsprong. Lang kon EVV niet genieten van de voorsprong. In de 30ste minuut was het Mitchell Paul Baptist die de bal goed teruglegde op de inkomende Danny Lauwen. Zijn schot betekende de gelijkmaker.

Zes minuten later werd het zelfs 1-2. Justin Kwee ging de zestien in maar gebruikte daarbij wel duidelijk zijn arm. Dat ontging de overigens goed fluitende scheidsrechter Wouter Velings. Toen Kwee vervolgens werd neergelegd betekende dat een strafschop voor de gasten. Aanvoerder Danny Lauwen stuurde Yannick Derix naar de verkeerde hoek : 1-2 Nog voor de pauze kwam EVV op gelijke hoogte. Na een corner van Aron Gielen was het Rick Geenen die in de  42ste minuut voor de 2-2  ruststand tekende.

In de tweede helft bleef het een aantrekkelijk duel : liefst 17 corners (9 om 8) en kansen over en weer.  Zo kopte Rick Geenen direct na rust weer raak maar deed dat uit buitenspel positie. Op het uur kreeg Unitas via Bapist een grote kans op de 2-3. Vrij voor het EVV-doel strandde hij op een uitstekende doelman Yannick Derix. Het duel leek op een remise af te stevenen. Echter daar dacht Rick Geenen anders over. In de 85ste minuut was de aanvoerder(na weer een corner van Aron Gielen) iedereen in de lucht de baas en bracht hij de stand op 3-2.
Onder hoogspanning verliep de slotfase. EVV hield stand en boekte een zeer belangrijke overwinning.