Datum: zaterdag 20 april 2019, 22:00 - Auteur: Redactie

Unitas zet streep door titelkansen dolend Baronie

Baronie heeft binnen een week tijd de titel vergooid in de zondag Hoofdklasse B. Zaterdagavond gingen de voormalige koplopers uit Breda hard onderuit bij Unitas.

In Gorinchem werd duidelijk dat het dromen voorbij zou kunnen zijn voor de Baronnen. Unitas liet zien dat de inzinking van Baronie niet kan worden afgedaan als incident. De wereld begon er donkerder uit te zien op 24 maart. Nog geen maand geleden dus. Toen was Baronie comfortabel koploper, maar op die dag kwam de eerste kink in de kabel. Thuis tegen RKAVV werd het 0-0. Een week later eindige het uitduel met RKSV Minor in 2-2 en vorig weekend was er de zeperd thuis tegen directe concurrent Groene Ster (2-7, red.).

Om niet helemaal afgeschreven te worden moest Bredaas hoogst acterende amateurclub zaterdag een resultaat boeken, maar het werd een nieuw fiasco. Baronie moest lijdzaam toezien hoe de thuisclub drie keer scoorde, terwijl het zelf geen potten kon breken voorin. Groene Ster staat nu bovenaan met twee punten meer en een duel tegoed. Ook Gemert staat boven Baronie, op doelsaldo en heeft ook een duel tegoed. Halsteren staat net onder nummer 3 Baronie, maar als het zijn inhaalduel wint klimt het ook boven Baronie, terwijl ook nummer 5 Unitas minder verliespunten heeft van de Bredanaars. Daarmee lijkt het sprookje over voor de ploeg van coach Jurriaan van Poelje.

“Kampioen in de Hoofdklasse word je niet zomaar”, vertelde hij na de zeperd aan Voetbalinbreda.nl. “We gaan nu voor een periodetitel, dus willen we bij de eerste vier eindigen. Het gaat bij ons allemaal moeizamer. We zijn niet fris meer. We hebben echter nog genoeg om voor te spelen”, zo weigerde hij bij de pakken neer te gaan zitten. Baronie moet volgende week zondag aantreden tegen UDI ’19 en sluit de campagne af met wedstrijden SV Meerssen en Gemert.

Unitas – Baronie 3-0 (1-0)
1-0, 2-0 en 3-0 Unitas.