Datum: donderdag 23 maart 2023, 15:34 - Auteur: Redactie

UPDATE: Baronie ZO heeft twee nieuwe spelers en een goalie

Luuk Brand wordt na de zomer de nieuwe keeper van Baronie, zo weet Voetbalinbreda.nl. Het voormalige talent van Willem II is de beoogde vervanger van Michel van Butselaar, die naar SC Kruisland verkast. En dat is niet het enige transfernieuws op sportpark de Blauwe Kei.

Met de 22-jarige Brand haalt de Bredase Derde Divisie-club een talentvolle doelman binnen. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding van Willem II en zat zelfs bij de selectie tijdens de bekerfinale van de Tilburgers tegen Ajax (0-4-verlies). Daarna vertrok hij naar ADO Den Haag, maar belandde hij al snel bij Spakenburg. Dit seizoen is hij doelman van Vierdedivisionist Jodan Boys.

Van Butselaar maakte onlangs bekend naar zondag eersteklasser Kruisland te verkassen, dat meedoet om de titel en promotie. Bij Baronie wordt hij dus opgevolgd door Brand. Maar ook Joep Jacobs aast nog op een plek onder de lat. De reservekeeper moet aan toekomstig coach Jeroen van Bezouwen (Emplina) tonen of hij de concurrentiestrijd kan winnen van de Waalwijkse nieuweling.

Nadat bekend werd dat de broers Jens en Sander Wirix en Mustafa Mohammad naar RBC verkassen en Noël de Graauw naar Kruisland, zitten de Baronnen niet stil. Ook Redwan Zerhouni komt de gelederen versterken. De 22-jarige middenvelder van Halsteren voelt dat er nog meer in zijn loopbaan zit en wil grote hoogten bereiken. Toekomstig keeper Brand krijgt overigens training van ex-Baron Guido van Sant, die terugkeert als keeperstrainer. Tevens wordt Rob Keuken de nieuwe aanvallende middenvelder: hij komt over van SC ‘t Zand.

Andere namen die eraan zullen komen zijn Jonathan van Haperen (Hoogstraten), Dylan den Exter (Almkerk) en Desmond Nagtzaam (Dosko). Daarnaast is Steven Edwards (ex-Stedoco en ex-Helmond Sport) al inzetbaar. Tevens bevestigde teammanager Sheulmar Lawender dat er een extra teammanager wordt toegevoegd en ook nog een assistent zodat de staf ‘drastisch’ uitgebreid zal worden en ‘de randvoorwaarden naar een hoger niveau worden getild.’

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss